Světelským florbalovým týmům se nedařilo

Uplynulý víkend nebyl pro barvy světelského florbalu úplně úspěšný, vyhrát se všem týmům podařilo pouze jeden zápas.

uniweb weby

V domácím prostředí ledečské haly hrály své zápasy v sobotu 19. listopadu světelské ženy. Ty, na rozdíl od jiných turnajů, čekaly tentokrát tři těžké zápasy. „Věděly jsme, že to bude velice náročné, neboť běžně nastupujeme jen proti dvěma soupeřům,“ řekla Renata Kohoutová, jedna z hráček. První zápas byl velkým derby Vysočiny. Světelská děvčata totiž hrála se Žďárem nad Sázavou. Zápas byl vyrovnaný a nejspíše ho rozhodla první minuta. V té totiž dokázaly žďáračky vstřelit první gól. Druhá třetina byla již vyrovnanější, Žďár ale dokázal v přesilovce zvýšit vedení. Gól Světlé přišel ve třetině třetí po přesné střele Ivany Kohoutové ze standardní situace. To ale bylo od domácích vše a první zápas prohrály 1:2.

Druhý zápas proti Českým Budějovicím byl lepší. „Nebyl to sice standardní výkon, na který bychom byly pyšné, ale dokázaly jsme porazit „Šťírky“ 5:2,“ popsala Renata Kohoutová.

Třetí zápas byl ale pro světelské nejnáročnější. V zápase se dopustila děvčata mnoho chyb, za které byla tvrdě potrestána. Fbc Sokol Písek zvítězil 2:1. „Tyto 3 zápasy byly opravdu fyzicky náročné, ale nemyslím si, že by holky postrádaly fyzičku tak moc, jak předpokládaly. Tým měl tři pětky na střídání a od začátku sezóny kondici pilujeme. Bohužel naší největší slabinou byla přesnost nahrávek a střel. Možná taky vědomí toho, že holky byly do teď neporaženy. Každopádně do nových zápasů se z chyb ponaučíme a na tréninku se zaměříme právě na nahrávky a střelbu,“ shrnula zápasy současná trenérka týmu Nikola Provazníková

Žákyně s jednou výhrou

Nevedlo se ani žákyním. Ty vyrazily na čtvrtý turnaj do Žďáru nad Sázavou. V prvním zápase proti SK Jihlava se hra příliš nedařila, neboť světelská děvčata se zalekla výškové a váhové převahy Jihlavaček. Tým z města sklářů celý zápas téměř nevystřelil na bránu a musela přirozeně přijít zasloužená porážka 0:1

Po rozboru špatného výkonu v prvním zápase nastalo ve druhém utkání rapidní zlepšení ve výkonu a přes prohru 1:3 se Žďárem nad Sázavou, už se bylo na co dívat. Až zápas se Spartakem Pelhřimov přinesl do tabulky Světlé první body a to díky výhře 4:0. „Na tomto turnaji každý zápas přinesl úplně něco jiného. Výkon v prvním zápase mě docela naštval, neboť takto se nedá hrát závodně florbal. Chápu, že je pro holky těžké nastupovat o tři roky starším protihráčkám. Ale nedat na hřišti do zápasu bojovnost a snahu, to fakt nechápu. Pořád platí, že u této kategorie nejsou hlavní výsledky, ale zlepšování výkonnosti. Třetí zápas s Pelhřimovem holky už zvládly dobře a odměnou jim bylo vstřelení čtyř branek,“ zhodnotil turnaj trenér Tomáš Rosecký.

Porážky i pro žáky

První porážku v soutěži okusil tým starších žáků. Ten na turnaji v Bystřici nad Pernštejnem bojoval o první místo. Návrat domů byl ale smutný, protože oba zápasy skončili těsnou porážkou. Proti drakům z Havlíčkova Brodu se konala přestřelka, kterou nakonec 3:4 vyhrál tým z Brodu. Ani v očekávaném šlágru turnaje proti Novému Městu na Moravě nebyla nouze o góly. I zde ale více gólů nastřílel soupeř a Nové Město vyhrálo nad Světlou 5:3.

O dalším víkendu budou hájit barvy Světlé především dorostenci, kteří se budou snažit udržet první místo v tabulce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 24.11.2016 17:03




0 +
 

Hlavní zprávy