Dovolená na Slovensku, kterou jste si vždycky přáli. Kde to je?

Na Slovensku je mnoho krásných míst, podobně jako je to v případě naší české kotliny. Slovenská příroda má s tou českou mnoho společného, ale je divočejší a umí být drsnější. Může za to bezpochyby přítomnost velehor, kterými jsou samozřejmě Tatry. Právě Tatry jsou po celý rok atraktivním cílem turistů také z České republiky. A kde že je to místo, kam byste se určitě měli vydat? Možná vás to překvapí.

uniweb weby

Ubytování v souladu s přírodou

Kdysi to byla klasická turistická chata, dnes je po rekonstrukci a také významně rozšířená o nové ubytovací kapacity, které byly vytvořeny v souladu s přírodou. Důraz na moderní pojetí a ekologii je tady rozhodně zdát, a to od té doby, co je toto zařízení známo jako hotel Björnson. Ubytování je zde nabízeno v původních objektech, jako je hlavní chata, která je ale po rozsáhlé rekonstrukci, a dále také hostel nebo Villa. Rozhodně ale upoutají nové moderní chatky TREE HOUSES, které jsou perlou moderní architektury Nízkých Tater, a přitom nikterak nenarušují okolní krajinu, ba naopak s ní souzní. Přímo uprostřed lesa vás čeká:

  • Moderní skandinávský styl
  • Vysoký standard ubytování
  • Klid a soukromí samostatných chatek

Ano, je tomu skutečně tak, je to kus Skandinávie v tatranské přírodě. Architektura je typicky mini-malistická, nabízí velké prosklené plochy, které vás dostanou do přímého kontaktu s okolní přírodou. To je přesně to, co byste čekali, že vám nabídne eko hotel Jasná. A je to právě lyžařské středisko Jasná, v jehož areálu se hotel nachází, a tak v zimě není žádný problém vyrazit z pokoje rovnou na svah. Také v létě je zde ale samozřejmě celá řada aktivit, které horská příroda nabízí, ať už se jedná o pěší turistiku nebo třeba cyklistiku.

Abyste viděli všechnu tu krásu

Když už se ubytujete na takto krásném místě, kde vás mimo jiné bude čekat i venkovní wellness, určitě budete vyrážet také do okolí. Ještě před cestou vám rozhodně doporučujeme vybrat dalekohledy, protože tatry nabízejí mnoho nádherných výhledů, o které by bylo škoda přijít. Kam nedojdete, tam aspoň dohlédnete.

Zdroj obrázku: Jaromir Chalabala / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy