Připravte váš přívěsný vozík na sezónu

Jaro se nezadržitelně blíží, a to neznamená nic jiného, než že byste měli dopřát přívěsnému vozíku potřebnou kontrolu. Pokud jste jej správně zazimovali, kontrola pravděpodobně nebude trvat dlouho, ovšem i tak byste ji neměli podceňovat. V okamžiku, kdy se s přívěsným vozíkem vydáte na pozemní komunikaci, musíte si být jistí, že je ve stoprocentní kondici. V opačném případě můžete ohrozit život svůj, stejně tak život ostatních účastníků silničního provozu.

uniweb weby

Co zahrnuje běžná kontrola?

Běžná kontrola přívěsného vozíku není nijak složitá. Jedná se hlavně o kontrolu tlaku v pneumatikách a také kontrolu dotažení kolových šroubů. Správné nahuštění pneumatik totiž zásadním způsobem ovlivňuje jejich životnost, a to hlavně u menších přívěsných vozíků. Správným huštěním docílíte optimálních jízdních vlastností a minimalizujete opotřebení pneumatik. Kontrolu tlaku včetně dotažení šroubů je pak vhodné opakovat i během sezóny.

Potřebujete náhradní díly?

Při běžné kontrole pochopitelně můžete narazit na malé závady. V takovém okamžiku budete shánět náhradní díly na přívěsný vozík. Zavítejte do specializovaného e-shopu, kde na jednom místě seženete veškeré potřebné součástky, které vám pomohou vrátit vozík zpět do provozuschopného stavu. Největší problémy bývají s přívěsovými klouby a podlahovými panty. Ty jsou velice důležité pro správné upevnění nákladu během přepravy. Právě z tohoto důvodu výrobci osazují vozíky podlahovými oky, za něž je možné uchytit kurty stabilizující náklad.

Nezapomeňte na osvětlení

Nedílnou součástí kontroly vozíku před sezónou je kontrola elektroinstalace. Zadní světla na přívěsný vozík jsou samozřejmě zahrnuta v sortimentu náhradních dílů. Často se stává, že se na vozíku pokazí právě světlo, elektrika nebo brzdové obložení, které se určitě vyplatí opravit už před sezónou. Naopak na zazimování je vhodné vozík ukrýt pod plachty. Plachta na vozík je dostupná i na míru, ovšem v takovém případě je nutné kontaktovat přímo e-shop s náhradními díly, neboť plachty na míru nejsou v rámci internetového obchodu zobrazeny.Nenechte se překvapit malými závadami u přívěsného vozíku. Ještě před začátkem jarní sezóny proveďte podrobnou kontrolu a vyměňte všechny potřebné díly, které navíc seženete ze specializovaného e-shopu Tazneautocar.cz.

Zdroj obrázku: Potashev Aleksandr / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy