Režisér Petr Gergon Neumann natočí třetí díl trilogie Dračák

Výzva pro všechny fantasty z Kraje Vysočina: Hráli jste někdy Dračí doupě? Přečtěte si rozhovor se scénáristou, hercem a režisérem Petrem Gergonem Neumannem, který chce natočit Dračák 3 - podzemí!

uniweb weby

Rozhovor s režisérem Petrem Gergonem Neumannem, který chce natočit Dračák 3 - podzemí!

Vaše filmy Dračák 1 a Dračák 2 všichni fanoušci fantasy v ČR již znají a teď jsou nažhavení na trojku. O čem bude Dračák 3?
Dračák 3 - Podzemí je třetím dílem v trilogii Dračák. Celá trilogie by měla být takovým výletem pro diváky do světa Dračího doupěte. Lidem, kteří o něm nikdy neslyšeli, nebo slyšeli, ale netuší, co si pod tím představit, ukážeme, jak to asi vypadá v herně a jaké jsou základní principy hry. Diváci, kteří hru znají, rádi vzpomínají na svá vlastní dobrodružství, poznají klasické situace ze hry a mnoho z nich se třeba po dlouhé době vrátí zpátky ke hraní, protože je naše filmy namotivovaly a dodaly chuť si zase zahrát.

Pro úplné nováčky, prosím, přibližte žánr filmu a jaký k němu máte vztah.
Žánrem je klasické fantasy. Můj vztah k němu je hodně blízký. Od základní školy jsem vyrůstal na Tolkienovi a Zaklínači, později přibyly světy Dragonlance, Forgotten realms a Zeměplocha. A dnes už se literární záběr rozšířil o desítky dalších autorů, které rád čtu. K tomu počítačové hry Skyrim, Diablo, Might and magic, a mnoho dalších. V oblasti filmu potom patří fantasy k mému nejoblíbenějšímu žánru a to převážně díky klasikám z 80. a 90. let. Kde vládne nejspíše Conan. Součástí všeho byly samozřejmě i LARPy a Dračí doupě.

Proč jste se do zfilmování dračáku pustil?
Dračí doupě hraji již víc než 20 let a často jsem se setkával s nepochopením okolí, o co vlastně jde. Ne, že by to odsuzovali, jen nechápali, jak celá hra vlastně probíhá, co tam hráči dělají, kdo vyhrál a podobné otázky. Protože jsem nemohl všechny ty lidi pozvat, aby si to vyzkoušeli, chtěl jsem jim to ukázat jinak. A film je na to ideální médium. A zřejmě to zafungovalo, protože pár lidí, kteří to nikdy nehráli a ani netušili, o co jde, mi potom říkalo "Hele, to je dobrý, to bych si chtěl taky někdy zkusit."

Jak dlouho potrvá natáčení nového filmu a kdy bude premiéra Dračáku 3?
Stejně jako druhý díl, tak i třetí bude projektem na celý rok. V lednu až březnu se chystal scénář a projekt na Startovač. Duben je měsíc, během kterého běží projekt a zároveň probíhá klasická předprodukce - obhlídky lokací, casting, výroba kostýmů a rekvizit, stavby lokací atd... Od května do srpna potom probíhá natáčení různě po víkendech. No a podzim máme na postprodukci. Střih, efekty hudba ... Doufáme, že film bude hotový v prosinci, ale premiéru nejspíš necháme opět na leden 2018, protože před Vánoci mají všichni jiné starosti a leden už je takový klidnější.

A co takhle scifi filmy? Máte nějaký oblíbený?  
Přestože je mým srdečním žánrem fantasy, tak scifi mám taky hodně rád. A pokud bych měl vybrat ty nejlepší scifi filmy, tak pro mě to jsou jednoznačně Star wars. Nebudu řešit které díly, nebo zda knížky či hry... prostě celý ten kult okolo.

Z jakého posledního projektu máte radost?
Jednoznačně z Dračáku 2 - Nová úroveň. To byla fantastická zkušenost. Dali jsme dohromady úžasný tým lidí od štábu přes herce až po komparz. A s výsledkem jsme natolik spokojení, jak jsem se nedovážil na začátku ani doufat a díky reakcím fanoušků a diváků víme, že se výsledek nelíbí jen nám, ale i těm, kteří na něj rok čekali. A to je moc dobře.

Nalákejte fanoušky na podporu vaší penězosběrné kampaně a na premiéru. Na co se mohou těšit? 
Nevím, kolik toho mohu v současné době prozradit. Ne, že bych nechtěl, ale spíš sám pořádně nevím :-) . Proces natáčení je natolik organický a někdy mám pocit, že běží sám mimo naší kontrolu, že nemůžu předem nic slíbit. Kolikrát měníme scénář těsně před natáčením, někdy se na nějaké lokaci nezadaří a přejíždíme jinam. Jindy zase dojde k výměně herce a celý příběh se trošku upraví, aby víc seděl na míru nové postavě, takže v současné době, ač je scénář připravený, netuším nakolik to bude podobné v konečné fázi. Ale co slíbit mohu,  že se vrátí většina známých postav, že přibude několik nových a že se snad konečně podíváme na delší dobu do klasického "dungeonu" proto i ten podtitul třetího dílu - Podzemí.

Pojďte do toho s námi a podpořte nás drobným příspěvkem na Startovač.cz!

Děkuji za rozhovor

Honza Vavřička

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy