5 módních pravidel, které se nebojte porušit

Módní pravidla jsou někdy přísná, nemusíme se jich ale vždy skálopevně držet. Móda by měla být zábava, která nás neomezuje, ale rozvíjí, proto se nechte inspirovat, jak v ní být kreativní. Každý zákaz lze porušit, pokud to má smysl. Mrkněte na tipy, jak neobvykle kombinovat. Třeba vás nadchne vrstvení, míchání stylů nebo zdánlivě nesourodé kousky.

uniweb weby

Kde čerpat inspiraci?

V módě lze inspiraci najít všude. Módní blog, přehlídková mola nebo ulice světových měst poutají pozornost fanoušků pěkného a stylového oblékání. Mnoho inspirace najdete také na internetu a v internetových obchodech. Není problém v současnosti sledovat svého oblíbeného návrháře na instagramu nebo facebooku. Článek se věnuje tipům, které nám pomohou originálně rozšířit možnosti. Po přečtení se schválně zkuste porozhlédnout kolem sebe - určitě celou řadu záměrných "prohřešků" objevíte. Zejména celebrity rády experimentují, proto na jejich modelech často zahlídnete originální kombinaci. Móda je zábava, takže směle do toho!

5 tipů na porušení módních pravidel

1) Experimenty s botami

Ke kombinacím bot s ostatním oblečením a doplňky se váže mnoho pravidel, které se někdy vyplatí porušit. Třeba český trend ponožek v sandálech byl dlouhodobě out, dnes ho lze ale provokativně využít a zkombinovat výraznou ponožku s elegantními sandály. Stejně tak můžete oživit neformální oděv botou na vysokém podpatku u žen, nebo u mužů společenskou polobotkou, a tak docílit stylové elegance. Mrkněte třeba na internetový obchod CCC. Má velký výběr a cenově dostupné zboží. Nákup je zde jednoduchý a spolehlivý.

2) Výrazné doplňky

Podtrhněte svůj elegantní outfit výrazným doplňkem, který upoutá pozornost. Červená kabelka, kanárkově žlutý klobouk nebo růžová šála by se mohli jevit pro leckoho jako nepoužitelné, pokud se ale nebude kousek v outfitu bít barevně s jiným, můžete být v klidu a zároveň za hvězdu. K upoutání pozornosti také dobře poslouží zlaté nebo stříbrné doplňky. Módně vás může doplnit i obyčejná praktická věc, jako je deštník nebo taška do obchodu. Pokud zvolíte designový kus, určitě po cestě venku zaujmete.

3) Vrstvení

Zkuste vrstvit oblečení, které k sobě na první pohled nejde. Určitě najdete v šatníku modely, které společně vytvoří úplně nový chytrý outfit. Zajímavé jsou například kombinace některých triček, tílek a bolerek. Můžete také vrstvit top na šaty a vytvořit tak dojem sukýnky. Pozor však, abyste nevrstvily barvy, které se k sobě nehodí. Pozor také na kombinaci nesourodých vzorů. Proužky a puntíky nebo květy budou vždy dohromady vadit.

4) Kombinujte styly

Zkuste vymyslet nové modely, které sestavíte ze stylově různého oblečení. Momentálně mladí kombinují sportovní doplňky nebo topy s formálnějším oblečením. K vidění jsou sportovní boty k šatům nebo obleku, zahlédneme i plesové boa nebo flitrové kousky v rámci každodenního nošení. 

5) Proužky svisle nebo horizontálně?

Stará dobrá módní rada zní, horizontální proužky rozšiřují, svislé zužují. Nenechte se ale mýlit, neznamená to, že určitý typ postavy má dovolený jen určitý typ proužků. Vyberte si tak, aby se vám outfit líbil a na kila nehleďte. Zrcadlo samo vám ukáže, jestli vám model sluší. Hubená dívka může proužky svou postavu ještě lépe vyzdvihnout, dívka s většími prsy zase může svou přednost pomocí proužků zvýraznit. 

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy