Blížíme se k milionu! Tvrdí v Novém Městě na Moravě

Benefiční akce na podporu urologického oddělení už vynesla téměř jeden milion korun. Významně částka narostla po thokejovém zápase mezi SKLH Žďár nad Sázavou a SC Kolín ve středu 13. září. V rámci doprovodné akce Plameny hrají pro věž na konto přibylo 345 350 korun.

uniweb weby

„Velké poděkování patří klubu, fanouškům divákům i partnerům klubu. Musím smeknout před klubem co dokázal. Je vidět, že do toho všichni vložili spoustu úsilí a jsme opravdu vděční,“ reagovala na výsledek akce ředitelka nemocnice Věra Palečková. „Mě osobně to překvapilo a nečekal jsem, že by se vybrala až taková částka. Jsme moc rádi, že se akce povedla a pomohli jsme,“ řekl mluvčí SKLH Martin Krásný a dodal: „Máme již nyní signály, že tato částka nemusí být konečná a je pravděpodobné, že se ještě do sbírky připojí další firmy a organizace, které naše akce inspiruje.“

Fanoušci při zápase naházeli hosteskám do kasiček dohromady třiadvacet tisíc korun. Čtyři tisíce mezi sebou vybral ještě fanklub Šakal Patriots. A za další téměř čtyři tisíce korun vydražil unikátní benefiční dres pan Petr z Nového Města. Přispěli také pozvané osobnosti a místní firmy. Konečnou výši daru pak významně ovlivnily příspěvky od generálního partnera hokejového klubu společnosti Cooper Standard a společnosti Compas. Obě tyto firmy darovaly Nemocnici Nové Město na Moravě po sto tisících korun.

Kraj Vysočina patří k regionům s nejvyšším výskytem rakoviny ledvin. Každý pacient  po padesátce by měl proto podstoupit preventivní prohlídku s cílem prevence zejména onkologických onemocnění, jako je rakovina tlustého střeva a konečníku, a u mužů také prostaty. 

V novoměstské nemocnici léčíme pacienty s rakovinou ledvin miniinvazivně. Výkony provádíme převážně laparoskopicku technikou za pomocí speciálního nože Thunderbeatu, který nám umožňuje řez ledvinou a tím odstranění jen nemocné části do zdravé tkáně. 

Provádíme zde také unikátní operace prostaty a to za pomoci endoskopu s plazmovým nožem. V současné době plánujeme rozšíření endoskopických operací na malou pánev a to zejména na operace pro rakovinu prostaty. 

Z těchto důvodů chceme naše pracoviště modernizovat o novou operační věž. Její cena se pohybuje kolem 2 milionů korun. Přístroj bude zakoupen na základě veřejné zakázky s využitím elektronické aukce pro optimalizaci ceny.

K získání potřebné částky jsme zvolili formu benefičních akcí. 17. června 2017 už proběhlo benefiční utkání na stadionu SFK Vrchovina. Do akce se zapojil Sportovní klub Ledního hokeje Žďár nad Sázavou, fotbalové kluby okresu Žďár nad Sázavou a také místní firmy a fyzické osoby. Částka darů v současné době dosahuje téměř jednoho milionu korun. 

Více fotografií: zde.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy