Brikety Union pro váš krb

Tradiční německou kvalitou oplývají brikety Union. Vyrábí se z hnědého uhlí těženého v rýnském revíru. Síla a energie pravěkých stromů je uložena v lisovaných briketách Union, které si můžete zakoupit i vy. Přečtěte si o nich víc v následujících řádcích.

uniweb weby

Jak vznikají brikety Union?

Uhelné brikety Union jsou lisované za vysokého tlaku ze suroviny, která přirozeně obsahuje minimální množství síry. Materiál na brikety Union se rozemele na jemný prach a vysuší. Pak se bez přidaných aditiv a za zvýšené teploty profilovým lisem stlačí do charakteristického tvaru. Tradiční logo je plastické a viditelné z obou stran. Union brikety vynikají vysokou výhřevností, dlouhou dobou hoření, nízkou popelnatostí a minimálním obsahem síry.

Jak topit briketami Union?

Uhelné brikety Union jsou jako jedna z mála forem uhlí vhodné i do krbu či krbových kamen s kvalitním přívodem a regulací vzduchu zespodu, společně s roštem či popelníkem. Je to důležité pro dokonalé spalování briket Union. Tímto způsobem zabráníte produkci kouře. Nejdříve roztopíte pomocí dřevěných třísek a špalků. A jakmile vzniknou žhavé uhlíky, které tvoří lože, přiložte brikety Union. Jakmile začnou uhelné brikety hořet, stáhněte přívod kyslíku na nižší množství. Čím méně vzduchu přivádíte, tím déle brikety žhnou.

Hlavní výhody briket Union

Uhelné brikety Union jsou legendární dlouhou dobou hoření, žhnou až třikrát déle než klasické uhlí. Proto je využijete i jako noční brikety. Obrovskou výhodou je stálost teploty během pomalého hoření. Neprodukují kouř ani saze, proto jsou označovány jako čisté ekopalivo. S briketami Union ušetříte prostor na skladování, lze je totiž uchovávat prakticky kdekoliv v suchém prostředí. Větší brikety Union jsou stažené ocelovou páskou nebo baleny v papírovém balení. Menší pak zakoupíte pytlované, proto se s nimi i jednoduše manipuluje.

Doporučení k briketám Union

Vysoká jakost briket Union je zaručena pravidelným odebíráním vzorků a laboratorním testováním. Vždy se držte návodu výrobce topného zařízení, kde jsou uvedená vhodná paliva. V současnosti se uhelné brikety Union prodávají ve dvou velikostech, které jsou označeny svým největším rozměrem v palcích. Proto se setkáte s označením brikety Union 3" a 7".

Tradice a historie briket Union

Už ve středověku se v dané oblasti těžilo hnědé uhlí a později i primitivním způsobem vyráběly brikety obsahující uhelný prach. První briketovací lis se objevil v roce 1877 a byla stvořena krbová briketa. „Unionky“ se oficiálně vyrábí již od roku 1904, dříve byly známé jako HeizProfi. V roce 2021 došlo k ukončení výroby, avšak sklady jsou natolik zásobeny, že se ještě nyní můžete na trhu setkat s jejich nabídkou.

Kde pořídíte brikety Union?

Pokud máte zájem o kvalitní německé uhelné brikety Union s vysokou jakostí, naleznete je v nabídce e-shopu Optimtop.cz. Dostupné jsou brikety Union 3" uložené v pytlích nebo brikety Union 7". Tato balení jsou uložená na paletě a rozvoz je zdarma po celé České republice.

Zdroj obrázku: Yekatseryna Netuka / Shutterstock.com

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy