Chotěbořská škola chystá milionovou investici, nabídne modernější způsob výuky

Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborné učiliště technické Chotěboř chystá v následujících letech investici na vybudování Centra moderních technologií.

uniweb weby

„Je to výsledek rostoucí poptávky po našich absolventech. Chceme našim studentům a pedagogům nabídnout modernější a větší prostory pro výuku,“ sdělil zástupce ředitele pro odborný výcvik Jiří Pátek. Škola za podpory zřizovatele Kraje Vysočina plánuje vybudovat nový objekt dílen odborného výcviku v Chotěboři. Vzniknou tak nové učebny a odborné dílny zaměřené na výuku CNC obrábění, automatizaci, robotizaci a metrologická laboratoř. 
Projekt zahrnuje i pořízení nových moderních technologií, a to zejména CNC strojů, robotické linky, virtuálního svařování a vybavení učebny pro výuku CNC programování. Investice se vyšplhá zhruba na 40 milionů korun. „Na tuto akci žádáme peníze z evropských fondů, věříme, že uspějeme,“ doplnil Jiří Pátek. 
V současnosti má škola 410 studentů, z toho technické obory studuje 252 chlapců a dívek. „V posledním období jsme zaznamenali opravdu vysokou poptávku po našich absolventech od místních i okolních firem. Proto se snažíme nabízet zejména obory, s nimiž se naši studenti bez problémů uplatní v praxi. Strojírenské profese jsou v současnosti lídrem na trhu práce,“ podotkla zástupkyně ředitele pro teoretickou výuku Helena Ondráčková s tím, že potřeby firem daleko převyšují počty absolventů. 
Škola dále reaguje na požadavky potenciálních zaměstnavatelů i v oblasti vzdělávacího programu obchodní akademie. Od školního roku 2017/2018 proto nově nabízí možnost volby zaměření na technickou administrativu nebo na programování ekonomických aplikací. 
Již tradičně zde zůstává na vysoké úrovni výuka cizích jazyků. „Úspěšné skládání mezinárodně uznávaných jazykových zkoušek z obecné i obchodní angličtiny či němčiny je na obchodní akademii běžným standardem. První vlaštovky v této oblasti však zaznamenáváme již i na učilišti. O tom svědčí fakt, že jeden ze studentů učiliště nedávno úspěšně složil zkoušku FCE. O jazyky je velký zájem, proto připravujeme projekty zahraničních stáží. Naši studenti budou moci strávit určitý čas ve firmách v Milánu, kde získají nejenom dostatečnou jazykovou výbavu, ale i zkušenosti ve výrobě,“ dodala Helena Ondráčková. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.02.2017 15:24




0 +
 

Hlavní zprávy