Den Sdílení v neděli v Telči

Nezisková společnost Sdílení pořádá v neděli 7. srpna tradiční akci Den Sdílení aneb Na náměstí v posteli. Pátý ročník se bude konat na náměstí v Telči od 10.00 do 15.00.

uniweb weby

„Sdílení chce nechat širokou veřejnost nahlédnout pod pokličku svých služeb. Jedná se o péči o seniory a nevyléčitelně nemocné.

Ráno se mohou všichni návštěvníci zahřát při společné rozcvičce pro všechny generace.

Dále proběhnou praktické ukázky koupání ležícího pacienta přímo v posteli – v 11.00 a ve 13.00. Po celý den si mohou lidé prohlédnout a vyzkoušet různé druhy zdravotních a kompenzačních pomůcek.

Tým mobilního hospice bude prezentovat svoje profesionální vybavení a nový vůz, který výhodně pronajalo české zastoupení automobilky Toyota vrámci programu Toyota pomáhá.

Pro zájemce bude možnost se za dobrovolný poplatek zúčastnit vyhlídkových komentovaných jízd po náměstí vinvalidním vozíku. Děti i dospělí se mohou zúčastnit soutěže o zajímavé ceny,“ přibližuje Michaela Čeřovská, ředitelka Sdílení, o. p. s.

Po celý den bude možné psát vzkazy našim blízkým, kteří už mezi námi nejsou, na „zeď vzkazů do nebe“.

Nebude chybět stánek se zbožím zdobročinného obchůdku Sdílení a chutné občerstvení.

„Vrámci této akce také proběhne finanční sbírka na podporu mobilního hospicového týmu, jehož fungování je plně závislé na darech kraje, měst, obcí, firem a jednotlivců. Získané prostředky následně zdvojnásobí Nadační fond AVAST,“ dodává Michaela Čeřovská.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.08.2016 15:47




0 +
 

Hlavní zprávy