Deset projektů z Vysočiny v soutěži T-Mobile Rozjezdy 2017

V sedmém ročníku T-Mobile Rozjezdů soutěží rekordních 443 projektů, Vysočinu zastupuje stejně jako loni deset projektů. Z Vysočiny se podle informací pořadatelů hlásí především muži. Všichni účastníci se mohou zúčastnit bezplatného semináře pro všechny začínající podnikatele v Brně proběhne 12. května.

uniweb weby

Soutěž hledá nejen neotřelé nápady, ale zároveň potenciál na úspěšnou realizaci podnikatelského záměru.

Regionální výherce může získat ceny v hodnotě více než sto tisíc korun, kromě peněz do začátku také služby, které start podnikání značně usnadní. Soutěžící za Kraj Vysočina se v pátek 12. května na regionálním semináři v Brně setkají s porotou, která vyhodnotí nejzdařilejší projekty. Zároveň se mohou poradit o financích, IT nebo marketingu. Seminář je zcela zdarma pro všechny zájemce o podnikání; stačí se přihlásit na webu

„Rekordní zájem nás samozřejmě těší, vážíme si originálních a promyšlených projektů i nadšení, s nímž se lidé pouštějí do podnikání,“ komentuje výsledky Eva Karasová, CSR manažerka společnosti T-Mobile. „Mezi obory na naší Mapě malého podnikání je jasnou regionální jedničkou gastronomie, ale mezi letošními přihláškami z Vysočiny převažuje výroba. Konkrétně jsou to například rodinná sýrárna, výroba kosmetiky pro péči o vousy nebo studnařské práce,“ sdělila Eva Karasová.

Díky T-Mobile Rozjezdům se v minulosti na vlastní nohy postavili úspěšní regionální podnikatelé jako například Romana Dohnalová (Vymazlená kavárna, Havlíčkův Brod), Jana Laštovičková Grygarová (České hobby špagáty, Velká Losenice) nebo Linda Navrátilová (průvodce Třebíčí Czech Jewish Experience). Projektem během šesti let prošlo 2 500 přihlášených projektů, z nichž vzešlo 342 vítězů. Celkem získali podporu v hodnotě téměř 33 milionů korun. 

Letos jsou připraveny ceny ve výši přes tři miliony korun. Regionální výherce může získat podporu za více než 100 000 korun, celostátní vítěz vyhrává Cenu poroty – finanční odměnu, balíček služeb a poradenství pro rozjezd podnikání spolu s regionálním vítězstvím tak dohromady dosahují zhruba 600 000 korun. Na vítěze veřejnosti, o němž rozhodne on-line hlasování, čeká také výrazná pomoc do začátku podnikání.

V letošním roce projekt přinesl drobným podnikatelům další benefit. Společně s týmem datových žurnalistů Samizdat spustil na internetu Velkou mapu malého podnikání. Unikátní online mapa umožňuje všem, kdo se chtějí podívat na svou současnou nebo potenciální konkurenci, vyhledávat počty firem z 81 podnikatelských oborů až na úroveň jednotlivých obcí ČR. Každý, kdo se chce pustit do podnikání, si nyní může zdarma ověřit, jak velká konkurence ho kde čeká, případně který obor v jeho okolí chybí. Mapa vznikla na základě složité analýzy několika veřejných zdrojů a přináší informace, které dosud nebyly veřejně k dispozici. Kromě praktického nástroje pro podnikatele tak může sloužit například vysokým školám nebo novinářům pro analýzu podnikání v ČR z různých úhlů pohledu.

T-Mobile Rozjezdy

T-Mobile Rozjezdy jsou programem na podporu začínajících podnikatelů. Nabízejí bezplatné regionální semináře v oblastech týkajících se začátku podnikání, druhou částí projektu je soutěž o nejlepší realizaci podnikatelského nápadu. Během ledna až března se mohou ti, kteří ještě nepodnikají, nebo jsou k podnikání registrováni méně než 12 měsíců, přihlásit do soutěže na www.rozjezdy.cz. V každém kraji mohou vyhrát tři vítězové, kteří získají finanční odměnu, podporu expertů na různé aspekty podnikání, balíčky telekomunikačních a bankovních služeb a věcné ceny, které pomohou s rozjezdem podnikání. Na hlavního, celostátního, vítěze ceny poroty pak čekají ceny za zhruba 600 tisíc korun. Kromě toho může veřejnost rozhodnout o vítězi ceny veřejnosti prostřednictvím on-line hlasování. Bezplatné regionální semináře se konají v dubnu a květnu.

Letos se koná sedmý ročník T-Mobile Rozjezdů. Jeho hlavním partnerem je Česká spořitelna a partnery Agentura Najisto a Samsung. Odbornými partnery jsou Lovebrand, MADE BY VACULIK a Proboston a regionálními BEA campus Olomouc, Dům Techniky Pardubice, Fakulta sociálně ekonomická UJEP, Inovační centrum Ústeckého kraje, Jihočeský vědeckotechnický park, Kulturní centrum Cooltour, Moravská vysoká škola Olomouc;  Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje a VIDA! science centrum.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy