Divadelní spolek Lucerna z Vilémovic má úspěch

Ochotnické divadlo ve Vilémovicích má tradici, protože v roce 1938 byl založen ochotnický spolek. Místní ochotníci hráli v bývalém zámečku až do roku 1992, kdy byl vrácen původním majitelům v restituci. Od té doby skončilo hraní ochotníků. Vybudováním Obecního domu ve Vilémovicích v roce 2009 se do obce vrací ochotnické divadlo.

uniweb weby

V roce 2011 začal svoji činnost  ochotnický divadelní soubor pod názvem Divadelní ochotnický spolek Lucerna pod vedením  Zdeňky Vaníčkové. V sobotu 18. června 2011 soubor měl premiéru na domácí půdě v obecním domě pohádkou od Zdeňka Kozáka Čára bába Cotkytle aneb Tři zlaté zuby děda Vševěda. Od té doby spolek Lucerna nastudoval  další divadelní hry pro děti i dospělé. Divadelní představení ochotníků  v Obecním domě jsou vždy vyprodané. Od září 2016 začalo nastudování a zkoušení hry Jo, není to je jednoduché (C'est jamais facile ). Autorem francouzské komedie je Jean-Claude Islert. 

Obsazení: dva muži a tři ženy. Eduard je vysokoškolský profesor a rozvedený stárnoucí muž. Jako milenku má mladou studentku Sáru, kterou původně doučoval matematiku. Jeho bývalá žena Marian mu přichází oznámit, že by ho ráda seznámila se svým novým, mladým milencem. Sára je dcera Marianiny nejlepší kamarádky. A aby to nebylo tak jednoduché, přichází za Eduardem ještě jeho dcera Julie, také mladá studentka a přítelkyně Sáry, s požadavkem, zda by u něj nemohla dočasně bydlet se svým milencem Marcem, o jehož existenci neměl Eduard do té doby ani ponětí a který je navíc ve stejném věku jako on. Hra byla s velkým úspěchem a v mnoha reprízách uvedena v Paříži. Ve Vilémovicích hra měla premiéru v pátek 3. března a hned druhý den v sobotu 4. března byla repríza. Hra měla velký úspěch ve vyprodaném sále Obecního domu. Následují další tři reprízy. V pátek 24. března a v pátek 31. března od 19.00 , v sobotu 1. dubna od 17.00.  Divadelní spolek Lucerna hraje v obsazení: Eduard - Pavel Novák, Marko - Jiří Vaníček, Marion - Dana Heroutová,  Julie - Marie Křížková, Sarah - Alena Křížková. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy