Do Nového Města opět zamíří biatlonisté

Biatlonistka Markéta Davidová bude největší českou nadějí na mistrovství Evropy juniorů, které je na programu od 2. do do 5. února v Novém Městě na Moravě. Dvacetiletá závodnice SKP Kornspitz už dokázala bodovat ve sprintu Světového poháru v Ruhpoldingu, kde před dvěma týdny doběhla na 28. místě.

uniweb weby

Davidová startovala také koncem prosince ve Světovém poháru v Novém Městě. Ve výběru českých juniorů má největší zkušenosti letohradský Milan Žemlička, člen bronzové juniorské štafety z mistrovství světa 2016 v Rumunsku. 

Příležitost startovat dostanou i někteří vybraní dorostenci. Patří mezi ně Tomáš Mikyska z Letohradu, Kateřina Luxemburgová z SKP Kornspitz nebo Iva Křižovičová z domácího klubu v SK Nové Město. 

"V juniorech i juniorkách nastoupí naši nejlepší. Nominovaní dorostenci nepředstavují ještě úplnou domácí špičku. Jedná se o závodníky, kterým dáváme příležitost získat zkušenosti. Pro jejich věkovou kategorii bude vrcholem sezóny Evropský zimní olympijský festival mládeže v Turecku, na který se připravuje zcela samostatný tým,“ uvedl  předseda komise mládeže ČSB Vlastimil Vávra.

Mistrovství Evropy začne ve čtvrtek 2. února v 10:00 závodem juniorek na 12,5 kilometru a ve 13:30 juniorů na 15 km. V pátek je volný den. V sobotu 4. února čeká od 10:00 na juniorky sprint na 7,5 km a ve 13:00 odstartuje sprint juniorů. V neděli zakončí šampionát stíhací závody. V 10:00 se juniorky vydají na 10 km a ve 13:00 odstartují junioři závod na 12,5 km.
    
Nominace českých biatlonistů na mistrovství Evropy v Novém Městě:
Junioři:
Milan Žemlička, Jakub Procházka, Ondřej Šantora, Jakub Štvrtecký, Dominik Štulík a Tomáš Mikyska.
Juniorky:
Markéta Davidová, Simona Maříková, Anna Tkadlecová, Natálie Jurčová, Tereza Vinklárková, Iva Křižovičová a Kateřina Luxemburgová 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy