Dobrovolníci zbavili Vysočinu 82 tun odpadků

Výsledkem letošního ročníku akce Čistá Vysočina je 82 tun sesbíraných odpadků. Do výsledku se počítá i 3,5 tuny nejrůznějšího smetí, které dobrovolníci sesbírali na vodě, když společně vyčistili 105 kilometrů břehů a toků řek Sázavy a Oslavy.

uniweb weby

Krajská správa a údržba silni Vysočiny odvezla z okolí více než dvou tisíc kilometrů silnic I., II. a III. tříd 50,8 tun odpadků a dalších 27 tun se svezlo z blízkosti silnic v majetku přihlášených obcí. 

„Devátý ročník této tradiční akce, kterou pořádá Kraj Vysočina, letos přilákal stejný počet účastníků jako v loňském roce, tedy přes 22 tisíc lidí. Poprvé po devíti letech je souhrnná suma sesbíraného odpadu nižší, což dokládá, doufejme, pozitivní trend do příštích ročníků. Už během přihlašování jsme měli od některých účastníků reakce, že situace se okolo silnic zlepšuje a že je odpadků kolem silnic, které chodí každoročně uklízet, méně. Přejme si, aby tomu tak bylo i nadále,“ uvedl krajský radní za oblast životního prostředí a politik projektu Zdravý Kraj Vysočina Martin Hyský.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy