Dobrovolnická akce 72 hodin se uskuteční i na Vysočině

Letošní pátý ročník akce 72 hodin se uskuteční v termínu od 13. do 16. října, zapojí se do něho i projekty z Vysočiny. V loňském roce to byly téměř tři desítky akcí.

uniweb weby

Zájemci se mohou registrovat na projektovém webu. „Není nic krásnějšího, než pomáhat druhým, a proto si velmi vážím lidí, kteřísvojí dobrovolnou prací vylepšují prostředí, ve kterém žijeme,“ pronesla najejich adresu tenistka Karolína Plíšková. Spolu se sportovkyní převzali patronát nad letošním ročníkem zmíněné akce ještě režisérka Alice Nellis, herečka Veronika Kubařová, herec a scénárista Matyáš Valenta.

„Loni se do takto přihlášených 620 akcí pustilo přes 29 000 lidí. Vzhledem k tomu,že se jednalo o už čtvrtý ročník 72 hodin a že srovnání číseli za předchozí léta vyznívá stejně – vždy ve prospěch mladšíhoz obou porovnávaných ročníků – dá se dnes už hovořit o trendu. Nakolik bude patrný i letos, uvidíme zhruba za pět týdnů. Projekt 72 hodin není ovšem výsadou pouze dobrovolníků v České republice, ale také v jiných evropských státech, kde probíhá. Například na Slovensku, ve Švýcarsku, v Maďarsku, v Rakousku, ve Slovinsku či v Bosně a Hercegovině,“ dodává  JiříGurecký,  koordinátor projektu.

Na různých místech Vysočiny se v roce 2015 uskutečnily mimo jiné projekty Stromy kolem nás žáků ZŠ Žirovnice, Svítí, svítí slunce nad hlavou... jejich kolegů ze ZŠ Jungmannova Jihlava, projekt Porostou s námi?? uspořádal Ekotým z Malče a akci Úklid a údržba sportovního areálu připravili Mladí hasiči Jeřišno.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 17.09.2016 18:43




0 +
 

Hlavní zprávy