Dva řidiči pod vlivem návykových látek v rukou policistů

Dva řidiče zadrželi v neděli 3. července policisté na Vysočině a zjistili u nich vliv návykových látek, první usedl za volant v Náměšti nad Oslavou, druhý v Havlíčkově Brodě.

uniweb weby

„V neděli 31. července zastavili policisté v Náměšti nad Oslavou před jedenáctou hodinou večer automobil Opel Vectra, který jel po Třebíčské ulici. Řidič při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Policisté zjistili, že se jedná o čtyřiatřicetiletého muže, který má od května rozhodnutím městského úřadu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do března příštího roku. Testem na zjištění ovlivnění návykovou látkou zjistil u řidiče amfetamin, zřejmě po požití pervitinu. Dechová zkouška u něho byla negativní. Policisté řidiči další jízdu zakázali,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová stím, že je muž podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, který policisté prověřují. Dále se muž vsouvislosti sřízením vozidla pod vlivem drog dopustil ještě dopravního přestupku.

Vneděli v devět hodin večer zastavili policisté v Jiráskově ulici v Havlíčkově Brodě osobní auto Škoda Octavia, který řídil sedmadvacetiletý muž. „Při kontrole policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil testu na návykové látky, což také učinil. Test byl pozitivní na amfetamin, a proto policisté muži zakázali další jízdu a vyzvali ho k podrobení se lékařskému vyšetření, při kterém byl řidiči odebrán biologický materiál. Tomu se také dobrovolně podrobil. Dechová zkouška u řidiče byla negativní,“ doplnil policejní mluvčí David Linhart. Policisté celý případ šetří jako přestupek vdopravě, za který muži ve správním řízení hrozí dvacetitisícová pokuta a zákaz činnosti až na jeden rok.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 01.08.2016 14:13




0 +
 

Hlavní zprávy