Evropská softballová špička přijíždí na mistrovství do Havlíčkova Brodu

Do České republiky míří absolutní evropská špička softballu. Po evropském mistrovství, které bude Havlíčkův Brod hostit 25. – 30. června 2018 se na Vysočině odehraje o rok později i světový podnik.

uniweb weby

Do České republiky míří absolutní evropská špička softballu. Po evropském mistrovství, které bude Havlíčkův Brod hostit 25. – 30. června 2018 se na Vysočině odehraje o rok později i světový podnik. Cílem české reprezentace je podle národního trenéra Tomáš Kusého vybojovat za čtrnáct dní evropské zlato a příští rok si úspěch v Havlíčkově Brodě zopakovat, tedy skončit nejhůře pátí.

Na Mistrovství Evropy mužů v softballe se Hippos Arena v Havlíčkově Brod připravuje průběžně už minimálně tři roky. „Na nástavbu a vybavení sportovních kabin poslal pořádajícímu klubu Kraj Vysočina 3,6 miliónu korun, letos jsme pořadatelům pomohli 400 tisíci korunami určenými na zajištění především logistiky a bezpečnosti mistrovství,“ vyjmenovává Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku. Vedení Kraje Vysočina si podle jeho slov uvědomuje, že přidělení pořadatelství tak významného evropského i světového sportovního podniku udělá obrovskou reklamu nejen městu, ale celému regionu. Česká republika získala zlato na posledních třech evropských šampionátech, pokud se letos v červnu národnímu týmu zadaří, budou Češi historicky prvním družstvem, jehož jméno se na putovním poháru objeví počtvrté.


Podle slov reprezentačního trenéra České republiky Tomáše Kusého jsou jeho svěřenci ve vynikající formě, nepodceňují však sílu soupeře. Pozor si budou muset dát nejen na Dánsko, ale i na Velkou Británii, v poslední době se velice daří i Holanďanům. Na evropské mistrovství do České republiky dorazí celkem 12 nejlepších kontinentálních týmů.


V sestavě ohlášené českým národním týmem sice nefiguruje žádný kmenový hráč Hrochů z Havlíčkova Brodu, ale s ohledem na mimořádně silné havlíčkobrodské juniory, kteří se početně zaspali do letošní juniorské reprezentace, není vyloučeno, že se některé z vysočinských jmen objeví na soupisce mistrovství v příštím roce.

 

Po letošním mistrovství Evropy čeká na Havlíčkův Brod větší sousto, klub Hrochů se okamžitě pustí do příprav zmíněného Mistrovství světa v softballe, které se bude hrát historicky poprvé na starém kontinentě. Pořadatelé jsou si jisti, že i na tento vrcholný podnik jsou investičně z 95% připraveni, i tak mají respekt především z prověření všech bezpečnostních pravidel a povinností.

 

Foto: Tomáš Kusý, trenér národního týmu, Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina a David Měrtl, kapitán národního týmu.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 14.06.2018 15:01




0 +
 

Hlavní zprávy