Finanční správa doporučuje veřejnosti, aby maximálně využívala elektronickou formu komunikace při odevzdávání daňových přiznání

Finanční správa upřednostňuje a umožňuje podat daňové přiznání k dani z příjmů „bezkontaktně“ – elektronickou formou, a to až do 1. června 2021.

uniweb weby

Nadále platí, že kromě této možnosti je možné vyplněné formuláře také zaslat poštou nebo vhodit do sběrného boxu umístěného na územních pracovištích Finanční správy nejpozději 3. května 2021, a to bez jakýchkoliv sankcí.

K pohodlnějšímu podání daňových přiznání mohou poplatníci v letošním roce nově využít online finanční úřad, do kterého se přihlásí na webových stránkách www.mojedane.cz. Přihlášení je možné pomocí bankovní identity, občanského průkazu s čipem, nebo datovou schránkou. Návod, jak podat daňové přiznání prostřednictvím online finančního úřadu, je součástí této tiskové zprávy. Finanční správa dosud eviduje bezmála 17 tisíc aktivních DIS+ (daňových informačních schránek) v portálu MOJE daně. Portál umožnuje odeslat přiznání přímo na finanční úřad a také zaplatit daň například přes QR kód. Navíc přiznání k dani z příjmů fyzických i právnických osob podané elektronicky prodlužuje ze zákona lhůtu pro jeho podání o 1 měsíc. „Finanční správa eviduje v tuto chvíli přes 518 tisíc podaných daňových přiznání. Je znát, že stoupá zájem o elektronické zpracování – přes 80 tisíc, přesto v tuto chvíli převládá odevzdání na papírových formulářích. Pevně věřím, že stejně jako se lidé naučili používat elektronické bankovnictví, nebo nákupy přes e-shop, budou ve stále větší míře používat elektronickou formu komunikace s Finanční správou,“ dodává generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

Podrobnější informace vztahující se k podání přiznání k dani z příjmů, včetně formulářů a informací k jejich vyplnění, jsou dostupné na internetových stránkách Finanční správy www.financnisprava.cz. Na webu Finanční správy naleznete i souhrnné informace k jednotlivým daním a odpovědi na nejčastější dotazy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy