Jakou destinaci vybrat pro vaši dovolenou? Víme a povíme!

Vybrat si dovolenou může být někdy trochu oříšek. Při návštěvě neznámé destinace totiž vyvstává otázka: Bude se mi tam vůbec líbit? Tenhle průvodce vám s tím pomůže.

uniweb weby

Čeká vás dovolená, Řecko se vám loni líbilo ale rádi byste něco jiného? V první řadě si rozmyslete, jak své volné dny chcete trávit. Je to toulání městečky, ochutnávání pokrmů a klid? Nebo turistika, malebná příroda a trocha dobrodružství?

Když se chcete prostě povalovat

Ráno vstát, posnídat a poté se jen pozvolna odporoučet na pláž do náruče slunečních paprsků a osvěžujících mořských vln… ach. Kdo by tomu odolal? V kombinaci s lahodným drinkem a večerní muzikou je to zkrátka dovolená s velkým D. Na takové kratochvíle je nejlepší Turecko, Tunisko či Egypt. Zájezdy tam nestojí mnoho, v ceně zpravidla bývá all inclusive a čeká vás velká spousta animačních programů pro děti i dospělé.

A za přírodou se vydejte sem

Skvostné levády na Madeiře učarují všem, kterým srdce plesá na toulkách v zeleni. Tahle koryta jsou v podstatě zavlažovací kanál, který ale slouží také jako klikatící se stezka v krásném prostředí malebné přírody. Obecně je dovolená v Portugalsku super pro turistiku a procházky, ale nešlápnete vedle ani když pojedete do Slovinska. Tam vás čekají hornaté vrcholky, divoká příroda a hlavně pořádně dobrodružství. Proto si s sebou určitě nezapomeňte vybavení pro vysokohorskou turistiku.

Toulky městy a bude vám hezky

Jíst, meditovat, milovat… to můžete třeba v Itálii. Skvostné víno, delikatesní těstoviny a spousta dalších lahůdek, které se snoubí se sklenkou bílého, červeného i růžového. Zatímco jemný mořský vánek profukuje vaše vlasy, vy pozorujete třpytící se západ slunce na hladině a víte, že takových bezstarostných dní vás čeká ještě několik. No nezní to jako pohádka? Stejně tak si užijete i Francii. Například Nice vás jistě okouzlí právě přímořskou atmosférou. A kdo by rád trochu vášně a ostrosti, zamiřte do Španělska.

Jen kousek za hranice, ale přesto jako ve snu

Že je Chorvatsko typická destinace pro Čechy už dávno neplatí. Stigma s ním spojené se rozplynulo a zbylý obláček dal vzniknout skvělé a autentické atmosféře, špičkové péči a parádním resortům. Víte, že například na ostrově Pag probíhají takové párty, které směle konkurují těm na Ibize? Právě proto se tomuto místo přezdívá „chorvatská Ibiza“. Také Bulharsko se pyšní báječnými službami a týdenní pobyt s all inclusive vás vyjde i na méně než 10 000 Kč.

Zájezdy k moři za báječné ceny najdete na Skrz.cz, což je vyhledávač dovolených, kde si pohodlně vyfiltrujete nejen zemi, ale také vzdálenost od pláže či jiné preference.

Komerční sdělení. Zdroj foto a text: inzerent

Autor: REGIONVYSOCINA.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 14.09.2022 06:32



13 +
 

Hlavní zprávy