Kam o víkendu vyrazit s dětmi, za zábavou nebo za sportem

Poslední lednový víkend na Vysočině bude nabitý zajímavými akcemi. Přinášíme vám hned několik tipů, jak využít volný páteční večer a jak sobotu a neděli proměnit v příjemné zážitky. Pokračují plesy, dětské karnevaly, v Batelově připravují maškarní candrbál a v Chotěboři se bude soutěžit o Dívku roku 2017.

uniweb weby

Pátek 27. ledna


Slavnostní otevření pobočky ZUŠ v Přibyslavi

V Pernerově domě v Přibyslavi slavnostně otevřou v pátek ve 14.30 pobočku havlíčkobrodské ZUŠ J. V. Stamice. Součástí programu je koncert žáků a učitelů základní umělecké školy.

Vyhlášení nejlepších sportovců roku 2016

Ve Světlé nad Sázavou, v kinosále Společenského domu, poděkují nejlepším sportovcům za úspěšnou reprezentaci města. Ocení sportovce v kategoriích trenér, družstvo, mládež, dospělí a sportovní osobnost. Program začne v 17.00.

Promítání a beseda s prvním finišerem v historii RAAM

V Zasedací místnosti Městského úřadu ve Ždírci na Doubravou budou zítra od 17.00 promítat a besedovat s prvním finišerem v historii cyklistického nonstop závodu RAAM 2012 Svaťou Božákem RAAM. Race Across America s 3000 mílemi nonstop je neuvěřitelnou výzvou pro cyklistické ultramaratonce celého světa. 

Beseda: Yusra plave o život v Novém Městě na Moravě

O cestě syrské uprchlice z Damašku do olympijského Ria přijedou v pátek 27. ledna do novoměstského kulturního domu vyprávět novinářky Magdalena Sodomková a Brit Jensen, autorky stejnojmenného rozhlasového dokumentu, který od Českého rozhlasu převzala a odvysílala i britská stanice BBC. Beseda se od 18.00 uskuteční v konferenčním sále v prvním patře Kulturního domu v Novém Městě na Moravě. Vstupné je dobrovolné.
Informace o této a dalších připravovaných besedách sledujte na webových stránkách http://svet.najevisti.info.

S pydlou v zádech v Kamenici nad Lipou

Josef Dvořák přijede do Kamenice nad Lipou s legendární komedií S pydlou v zádech. V titulní roli se představí od 19.00 ve velkém sále Kulturního domu. Těšit se můžete i na další herce, jako například na Markétu Hrubešovou, Rostislava Trtíka, Karla Gulta nebo Dagmar Schlehrovou. 

Vladimír Mišík & ETC v třebíčském béčku

Legenda naší hudební scény se po velmi dlouhé době vrací na Béčko. V hudebním klubu v ulici Vítězslava Nezvala v Třebíči bude koncertovat od 20.00. After party s DJ LK zdarma.

Přednáška astrofyzika Pavla Kotrče o Slunci v Černovicích

V kině na Mariánské náměstí v Černovicích se uskuteční od 19.00 přednáška astrofyzika Pavla Kotrče o Slunci, naší nejbližší hvězdě.

Jihlavský havířský průvod zavzpomíná na rok 2016 v divadle DIOD v Jihlavě

Spolek Jihlavský havířský průvod připravil na zítřek od 17.00 setkání s promítáním fotografií ze své činnosti za loňský rok. Jeho členové se například zúčastnili otevírání areálu vlků iberských v ZOO, živého obrazu v Mahlerově parku, tradičního letního tábora Na Kuši v Rohozné nebo průvodu svatého Martina. 

Bubeník Miloš Meier v Moravských Budějovicích

V Besedě v Moravských Budějovicích vystoupí jeden z nejlepších a nejuznávanějších bubeníků v ČR. Drumming Syndrome můžete prožít od 19.00 ve velkém sále.
-
Veřejné bruslení

Na Zimním stadionu Náměšť nad Oslavou si zabruslíte od 19.00 do 20.30.

A pokračuje plesová sezona!
V Sokolovně v Telči se uskuteční Ples města Telče a Mikroregionu Telčsko. Slavnostní zahájení ve 20.30. K tanci a poslechu zahraje Marathon Live Band. Odkaz: . V hostinci ve Vepříkově na Havlíčkobrodsku pořádají od 20.00 Hasičský bál, na kterém zahraje kapela Jižani. Hasiči se k tanci sejdou i v Čenkově na Jihlavsku. Začínají ve 20.00 v tamějším kulturním domě, kde uslyšíte kapelu Preston. Tancovat se bude i v Kulturním domě v Jemnici, kde od 20.00 pořádají Městský ples. Zahraje kapela Blue Band. 

Sobota 28. ledna


Sobotní karnevaly

Princezny, čerty nebo supermany můžete potkat v sobotu od 10.00 do 12.00 v Jihlavě v Dětském karnevalovém divadle Ježek na ulici Jarní 22. Dětský karneval připravují na sobotu od 14.00 také v orlovně v Červené Řečici. Hrát budou Jezevci country Pacov. A karneval připravují i ve Světlé nad Sázavou. V tělocvičně ZŠ a Lánecká začíná ve 14.00. 

Loutkové divadlo v Humpolci

Pokud Vaše děti raději divadlo, vyrazte do malého sálu humpolecké sokolovny. Od 14.00 hrají loutkové divadlo Pivoňka má smůlu.

Soutěž Dívka roku 2017

V Chotěboři budou celou sobotu od 9.00 do 17.00 hledat Dívku roku 2017. Základní kolo soutěže pro dívky ve věku 13-15 let hostí tamější sokolovna.

Sportování s Večerníčkem

Soutěže a odpolední diskotéka vás čeká ve sportovním areálu DDL v Lukavci. Od 13.00 tady TJ Start Lukavec pořádá akci nazvanou Sportování s Večerníčkem.

Přednáška o Mexiku: Mexická jízda v Náměšti

Špitálek v Náměšti nad Oslavou hostí od 19.30 přednášku o dvouměsíční cestě po Mexiku nazvanou Mexická jízda.

A zaplesat si můžete i v sobotu! 
V Hotelu Atom v Třebíči se od 19.00 odehraje Reprezentační ples s kapelou ZATRESTBAND a moderátorem Milanem Řezníčkem. Těšit se můžete na půlnoční vystoupení v podobě Kouzelnické show mistra ČR Ondřeje Sládka. Tradiční Candrbál pořádá od 20.00 Český svaz žen Batelov. Brány tamějšího kulturního domu se otevírají ve 20.00, hrát bude skupina Rosa. Farní ples se uskuteční v Kulturním domě Nová Ves, kde zahraje skupina Petrkyt, a také v sokolovně v Krucemburku, kde se od 20.00 uskuteční IX. Farní ples se skupinou Trik. Dobrovolný příspěvek minimálně 100 Kč na osobu bude věnován Stacionáři Úsměv v Třebíči
Skauti pořádají ples v Klubu Hájek v Třebíči. Od 20.00 a kapela Handlíři. Sokolové zase budou tančit v Sokolovně ve Sněžném. Začínají ve 20.00 a nebude chybět tombola, zvěřinové speciality ani kapela Kocábka. Na Country bále ve velkém sále Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí to rozbalí country kapela Stetson a Bokomara. Začínají ve 20.00. Rybáři se na tanečním parketu setkají v Kulturním domě v Třešti (od 20.00) a hasiči ve Vladislavi se těší na skupinu Lazaret a tancovačku od 20.00.

Noční deskové hry v Třebíči

Kdo není taneční typ, může si v Třebíči zahrát deskové hry. Klub mezi domy na ulici Františka Hrubína 753 pořádá klasické noční deskové hry. Z došlých lidí se vytvoří skupinky a hrají se jednoduché i náročnější hry. Můžete přijít sami nebo s kamarády. Žádnou hru nemusíte umět, veškerá pravidla vás pořadatelé naučí. Hráč, který nasbírá nejvíce bodů, získá pohár. Akce je zdarma. Začíná se v 19.00.

MIGTY TOUR v brodském Klubu Oko

Live koncert Hopes, Just for Being, Highstreethooligans. Od 20.00 v Klubu Oko na Smetanově náměstí v Havlíčkově Brodě.

Neděle 29. ledna


Rudíkovský biatlon

Rudíkov ve spolupráci se spolky připravuje Rudíkovský biatlon. Kategorie bude pro děti, dorost i dospělé. Pro děti bude zajištěna výstroj a závod bude samozřejmě i se střelbou! Tratě budou připravené a odpovídající věku závodníků! Po celý den bude zajištěno občerstvení. Od 10.00 bude probíhat registrace závodníků v místnosti rozhodčích na hřišti v budově FK Rudíkov.

Velký dětský karneval v Havlíčkově Brodě

Ve velkém sále Kulturního domu Ostrov to rozjedou malí i velcí. Těšit se můžete na hry, soutěže, dětskou diskotéku, to vše od 14.00. Každá dětská maska se může těšit na dáreček, fotokoutek, cukrovou vatu a na balónky všech vůní, velikostí a barev.

Pokud máte další tipy, jak si užít tento nebo i následující víkend, můžete informace zaslat na redakce@regionvysocina.cz nebo se zaregistrovat na náš portál a akce vkládat přímo na Kalendáře akcí. Pomáháme druhým, aby se o nich dozvěděli ostatní.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy