Klub v 9 a Rosa společně vystavují výrobky v bystřickém Městském muzeu

Po celý březen probíhá v Městském muzeu v Bystřici nad Pernštejnem výstava výrobků uživatelů s názvem Svět očima klientů. Návštěvníci mohou shlédnout výrobky z dílny Klubu v 9 a denního stacionáře Rosa.

uniweb weby

K vidění jsou například různé výrobky z keramiky, pedigu, šité věci, korálkové náramky, šátky a šály a spoustu dalších věcí vycházejících z rukou klientů Klubu v 9. Nedílnou součástí jsou i obrazy, které s velkým nadšením namaloval jeden z uživatelů Klubu a sbírka písňových textů a poém, která umožní se chvíli zastavit a začíst se. Uživatelé Rosy na výstavu připravili výrobky z pedigu, keramiku Axmanovou technikou, malbu na hedvábí, malby na plátno, šperky z fimo hmoty, hedvábné šátky a další.

„Práce v tvůrčích dílnách uživatele velmi baví,“ uvedla sociální pracovnice Klubu v 9 Michaela Beranová. „Cílem práce v tvůrčí dílně není výroba výrobků, jde zejména o trénink pracovních dovedností, což je jedním z pilířů sociální rehabilitace. Smysluplné využití času, rozvoj kreativity, a to, že jejich výrobek potěší i někoho dalšího, jsou jen další bonusy.“

„Jsme moc rádi, že jsme mohli společně s Klubem v 9 připravit ojedinělou výstavu našich výrobků. Vznikla tak velmi pěkná spolupráce mezi uživateli obou služeb. Za Rosu mohu říct, že budeme moc rádi ve vzájemné spolupráci pokračovat,“ zhodnotila spolupráci Petra Königová, vedoucí denního stacionáře Rosa.

Klub v 9 je centrum služeb pro podporu duševního zdraví, je zařízením Oblastní charity Žďár nad Sázavou pro dospělé lidi s duševním onemocněním. „Posláním je pomoc při osamostatnění a seberealizaci uživatele. Podporován je nácvik a rozvoj schopností a dovedností vedoucích k začlenění do jeho přirozeného prostředí. 
Denní stacionář Rosa poskytuje služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Posláním denního stacionáře je podpora a rozvoj osob s mentálním a kombinovaným postižením, vedoucí k co největší možné míře samostatnosti, začlenění se do běžné společnosti a spokojenosti uživatelů. 
Pracovníci i uživatelé Klubu v 9 a denního stacionáře Rosa děkují Městskému muzeu v Bystřici nad Pernštejnem za zapůjčení prostor a za pomoc při organizaci výstavy,“ uzvařela Michaela Brabcová, sociální pracovnice Klubu v 9.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy