Kraj ocenil budoucí experty na elektronickou bezpečnost

Žáci a studenti z Kraje Vysočina převzali v pondělí 29. ledna ocenění z rukou náměstka hejtmana Vladimíra Novotného. Hodnotné ceny si odnesli za účast hned ve dvou soutěžích zaměřených na problematiku elektronické bezpečnosti.

uniweb weby

Studenti z Vysočiny měli možnost soutěžit ve vědomostním kvízu z projektu Kraj pro bezpečný internet nebo se zúčastnit kreativní soutěže věnované tématu internet věcí. Vítězem kvízu se stal za Kraj Vysočina Patrik Růžek ze Střední průmyslové školy a Středního odborného učiliště v Pelhřimově a v druhé soutěži se svou prací zabodoval Štěpán Taláček z Gymnázia Jihlava. 

„Vzhledem ke kvalitě přihlášených prací nebylo jednoduché vybrat ty nejlepší. Počty přihlášených dokazují, že je v našem kraji o problematiku bezpečnosti internetu velký zájem,“ potvrdil náměstek hejtmana Vladimír Novotný.

U obou soutěží byla navíc vyhlášená také soutěž škol. V kvízu se s největším počtem zapojených studentů umístilo nejlépe Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou. 

Do soutěžního kvízu a Kvízu PLUS pro zvídavější se navíc celorepublikově zapojilo více než 31 tisíc soutěžících, kteří si za vítězství odnesli Xbox, tablet a klávesnici a pět vylosovaných studentů obdrželo také mobil. 

V kreativní soutěži, kde při letošním sedmém ročníku obdržela odborná porota celkem 111 prací, zvítězilo Gymnázium Jihlava. I tady všichni vítězové obdrželi hodnotné ceny v podobě tabletů, powerbank, knih, batohů a další drobné elektroniky.

Text: Vendula Kadlecová
Foto: kr-vysocina.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy