Kriminalisté dopadli distributora pervitinu

JIHLAVSKO: Muž vozil drogu autobusem z hlavního města

uniweb weby

JIHLAVSKO: Muž vozil drogu autobusem z hlavního města 

Kriminalisté jihlavského územního odboru vypátrali a zadrželi muže, který distribuoval na Jihlavsku pervitin. Pro drogu si jezdil do Prahy a celkově si přivezl desítky gramů pervitinu. Při dopadení měl u sebe podezřelý muž pervitin, který kriminalisté zajistili. Jednatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti dopadli kriminalisté minulý týden. Vypátrali ho na základě výborné operativní činnosti. Podezřelého muže kriminalisté zadrželi ve večerních hodinách na jihlavském autobusovém nádraží, kam zrovna přijel. Podezřelý muž měl u sebe přibližně osm gramů pervitinu, který si přivezl z Prahy, kde drogu koupil. Krystalickou látku kriminalisté zajistili a bude podrobena expertíze na odborném policejním pracovišti. Zadrženého muže odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do policejní cely.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání muže. „Jednatřicetiletý muž z Jihlavy byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl npor. Bc. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž je sám uživatelem drog, v minulosti již byl soudně trestán.

Muž byl obviněn z toho, že nakupoval pervitin, který poté částečně distribuoval a částečně sám užíval. Pro drogu si jezdil do Prahy. V období od letošního jara nakoupil pervitin ve více než deseti případech a na Jihlavsko tak dovezl desítky gramů drogy. Odběratelé mu za pervitin platili, občas drogu obviněný muž poskytl zdarma. Pervitin předával dalším lidem zejména v Jihlavě, v místě svého bydliště, dále drogu prodával v Polné. Také minulý týden obviněný muž vyrazil v ranních hodinách autobusem do hlavního města s cílem získat pervitin pro sebe a prodej dalším lidem, večer při příjezdu do Jihlavy byl ale zadržen a jeho drogovou trestnou činnost tak kriminalisté ukončili. Pervitin, který si z Prahy vezl, zadržený muž vydal.

Jednatřicetiletý muž je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za drogovou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal npor. Pavel Krčál.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.06.2018 08:27




0 +
 

Hlavní zprávy