Kriminalisté dopadli distributory drog

JIHLAVSKO: Jeden z obviněných mužů byl vzat do vazby

uniweb weby

Kriminalisté jihlavského územního odboru objasnili závažnou drogovou trestnou činnost trojice pachatelů, kteří distribuovali pervitin ve velkém. U všech tří nalezli kriminalisté drogy, u jednoho ze zadržených mužů se jednalo o množství více než 150 gramů. Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili také marihuanu a finanční hotovost v české i cizí měně. Dva muži a žena skončili v policejní cele a čelí obvinění z trestného činu. Jeden z obviněných mužů byl vzat do vazby a hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.  Dopadnout trojici se jihlavským kriminalistům podařilo na základě jejich velmi dobrého operativního šetření. Na přelomu minulého a tohoto týdne vyústilo prověřování případu v realizaci, při které kriminalisté spolupracovali s policejní zásahovou jednotkou z Jihočeského kraje a Speciální jednotkou Dukovany. Zadržení proběhlo v neděli 31. července večer a následující den ráno na různých místech, a to na Dačicku, v Jihlavě a na Třešťsku. Jedná se o místa, kde muži a žena pobývají. Čtyřiačtyřicetiletého muže zadrželi policisté v prostoru garáže, kde v tu chvíli pervitin připravoval k distribuci, více než 150 gramů krystalické látky kriminalisté zajistili. Sedmadvacetiletého muže dopadli v bytě v Jihlavě a pětadvacetiletou ženu zadrželi v Třešti, také v jejich bydlištích kriminalisté nalezli pervitin, a to v množství necelých dvacet gramů. Všichni tři zadržení byli v doprovodu policistů převezeni na jihlavské oddělení a umístěni do policejních cel.
Kriminalisté provedli domovní prohlídky ve třech bytech, dále proběhla prohlídka dvou garáží na Dačicku a dvou vozidel, která policisté zajistili. Kromě pervitinu zajistili kriminalisté finanční hotovost, dále kolem půl kilogramu travní hmoty, zřejmě marihuany, a také několik desítek tablet. Drogy budou podrobeny expertíze na speciálním policejním oddělení.  Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání všech tří zadržených. „Čtyřiačtyřicetiletý muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ řekl npor. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, sedmadvacetiletý muž a žena jsou obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. 
Starší z obviněných mužů byl v minulosti za drogovou trestnou činnost již soudně trestán a je až do druhé poloviny příštího roku ve zkušební době.   Oba muži i žena jsou obviněni z toho, že distribuovali dalším lidem pervitin. Starší z mužů zásoboval drogami mimo jiné i druhého obviněného muže a ženu. Poskytl jim i dalším zájemcům desítky gramů pervitinu. Distribuoval také marihuanu, druhému obviněnému muži prodal nebo daroval kolem tří kilogramů této drogy. Obviněná žena pervitin distribuovala přibližně od začátku letošního roku. Zájemcům poskytla drogy v několika desítkách případů, a to zejména v místě svého bydliště. Sedmadvacetiletý muž distribuoval pervitin a marihuanu přibližně od letošního jara. Všichni tři drogy také přechovávali.  Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného čtyřiačtyřicetiletého muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Zbývající dva obvinění byli po provedení všech nezbytných úkonů ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.   Za trestnou činnost hrozí staršímu z obviněných mužů trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Druhý muž a obviněná žena mohou být potrestáni až pětiletým pobytem za mřížemi. por. Bc. Jana Kroutilová, komisař 4. srpna 2022



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.08.2022 10:10



0 +
 

Hlavní zprávy