Program byl rozdělen na gastronomickou a doprovodnou část. V rámci gastronomické části mohli příchozí navštívit stánky s prezentacemi regionálních restaurací, kaváren a cukráren. V každém stánku byla možnost ochutnat různé speciality, za které se platilo speciální festivalovou měnou – vepříky.

Poctivý hamburger
Kromě ochutnávek u stánků měli návštěvníci možnost zhlédnout také několik kuchařských vystoupení. Při nich se upravovaly ryby, připravoval se poctivý hamburger a steaky. Show zajistili
Bohuslav Rasocha a anglický kuchař
Bill Oldfield.
Součástí celého gastrofestivalu byly i malé farmářské trhy, kde bylo možné zakoupit ovoce, zeleninu, sýrové výrobky nebo vynikající koláče a pečivo.
V rámci doprovodného programu vystoupili žáci ZUŠ Havlíčkův Brod, taneční soubor Vilémovské boubelky nebo jazzová hudební skupina
Two Towers HULU jazz. Nechybělo ani vystoupení barmanů z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod a prezentace vín a sektů. Později na návštěvníky čekalo i vystoupení cimbálové kapely
Kubíci z Veliké nad Veličkou. Večer zakončilo letní kino s promítáním filmu Alice Nellis Perfect Days.
Pro rodiny s dětmi byl po celou dobu festivalu k dispozici dětský koutek, který zajistila MAS Královská stezka ve spolupráci s mateřským centrem Zvoneček v Havlíčkově Brodě. Děti si nechaly pomalovat obličeje, zasoutěžily si a nakonec si zaskákaly na dvou nafukovacích hradech.
Autor: Michaela Marková