Ministerstvo financí poskytne krajům 140 milionů korun z rezervy na řešení krizových situací

Tyto prostředky půjdou především na zabezpečení mimořádných výdajů, a to zejména souvisejících s plánovaným masivním očkováním českého obyvatelstva proti onemocnění Covid-19.

uniweb weby

Peníze budou přesunuty na základě žádosti jednotlivých krajů. Každý z nich tak obdrží právě 10 mil. Kč. Dohodli se na tom dnes ministryně financí Alena Schillerová a předseda Rady asociace krajů ČR a hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

„Prioritou naší vlády je co nejrychlejší návrat do normálního života. A to je možné pouze za předpokladu, že úspěšně zvládneme boj proti koronaviru. Proočkování populace je přitom jednoznačně nejefektivnější cestou. Proto podpoříme kraje, aby měly dostatek peněz na zajištění očkovacích center,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová.
„Zejména v současné době, kdy je nutno co nejrychleji zabezpečit v krajích očkování, jsem opravdu rád, že Ministerstvo financí vyhovělo naší žádosti a finanční prostředky nám poskytlo. Chci paní ministryni poděkovat za vstřícnou a rychlou dohodu. Všechny kraje i tak samozřejmě hradí celou řadu dalších nákladů spojených se zajištěním očkování z vlastních rozpočtů, ale tohle je důležitá pomoc,“ komentoval krok ministerstva předseda Rady asociace krajů ČR a hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy