Ministerstvo říká: Jesle v Chotěboři jsou jedny z nejlepších

Dětské jesle v Chotěboři patří k nejlepším v republice, alespoň takový závěr vzešel z hloubkové kontroly Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, která nedávno v jeslích proběhla.

uniweb weby

„Kontrola z ministerstva přišla i na základě dotace, kterou od státu čerpáme na dětskou skupinu už od roku 2016,“ vysvětlila vedoucí jeslí Markéta Pfefferová. O program dětských skupin je v současnosti velký zájem. Nejenom proto, že poptávka po umístění dítěte v jeslích rok od roku roste, ale tyto jsou štědře dotované od státu. „Zřízení dětských skupin je však podmíněno přísnými pravidly – jak hygienickými, tak sociálními. My jsme zařízení s dlouholetými zkušenostmi, tudíž pro nás není problém tyto podmínky naplňovat. I proto jsme byli úspěšní v žádosti o dotace,“ je přesvědčená Markéta Pfefferová. 

Chotěbořské jesle získaly finanční podporu v roce 2016. Ta byla rozdělená do čtyř etap. „Za třetí etapu jsme dostali zhruba tři miliony korun, v současnosti končí čtvrtá etapa, kde vyrovnání teprve přijde. Program tímto končí. Existuje však jiná výzva na dětské skupiny, do které bychom se opět rádi přihlásili,“ říká vedoucí jeslí. 

I proto, že program je už téměř u konce, zavítala do dětských jeslí zmíněná kontrola z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. „Prověřili nás opravdu důkladně a ze všech stran,“ usmívá se Markéta Pfefferová. „Znamenalo to hodně papírování, ale pro nás je důležitý výsledek. Sdělili nám, že jsme jedno z nejlepších zařízení v republice a že bychom mohli jít příkladem. Jsme všichni velmi spokojení a hrdí, že to tak dopadlo,“ doplnila. Kromě státní podpory dotuje jesle také město Chotěboř částkou přes dva miliony korun.  

Zájem o umístění dítěte do chotěbořských jeslí je ze všech koutů Chotěbořska, ale zařízení navštěvují například i děti z Havlíčkovy Borové, Uhelné Příbramy, Ždírce nad Doubravou.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.02.2018 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy