Mladík zneužil platební kartu a odcizil zboží

Jihlavští policisté vypátrali osmnáctiletého muže z Jihlavy, který se dopouštěl krádeží v jihlavských obchodech a opakovaně zneužil cizí platební kartu. Čelí obvinění ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

uniweb weby

Osmnáctiletý mladík získal neoprávněně ve druhé polovině července platební kartu patřící třicetiletému muži z Jihlavy a zneužil ji. Nejprve se pokusil vybrat ve dvou případech finanční hotovost prostřednictvím bankomatů, to se mu ale nepodařilo. Ve stejný den pak platební kartou platil za zboží nebo služby v různých jihlavských obchodech a čerpacích stanicích. Během odpoledních hodin použil kartu ve dvaceti případech a dalších třech případech následující den, kdy se pokusil, opět neúspěšně, ještě o výběr finanční hotovosti z bankomatu. 
Dál se mladý muž ve dvou případech dopustil krádeže v jihlavských obchodních domech. V prvním odcizil společně s o rok starším mužem v prodejně v Březinově ulici zboží v hodnotě necelé dva tisíce korun, v druhém případě odcizil osmnáctiletý mladík v obchodě v Hradební ulici parfémy v hodnotě dva tisíce korun společně s šestnáctiletou dívkou. Odcizené věci poté prodali a peníze použili pro vlastní potřebu,“ popsala trestnou činnost mladého muže policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že se jedná se o muže, který byl už v minulosti soudně trestán. Vloni v září byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou dvou let. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Ze spáchání trestného činu byl už obviněn i druhý, devatenáctiletý muž a policisté šetřili i přestupek, kterého se dopustila mladistvá dívka,“ dodala Jana Kroutilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy