Na platformě Kulturadoma.cz vzniká programový blok pro českou klubovou scénu

Ve spolupráci veřejné platformy pro streamovanou kulturu –? Kultura doma a společnosti Artinvest vzniká programový blok pro streamy koncertů české klubové scény.

uniweb weby

Od 27. dubna tak bude na platformě Kultura doma možnost zhlédnout první sérii koncertů s názvem Společenské večery přátel Vítkova kvarteta, v rámci kterých se představí legendy jako The Plastic People of the Universe nebo kapela Mucha. Vstupné na živé přenosy má pomoci muzikantům, kteří v tuto chvíli nemohou veřejně vystupovat, část z vybraných prostředků ale poputuje i na dobročinné účely. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na www.kulturadoma.cz.

Série koncertů Společenské večery přátel Vítkova kvarteta, která bude v živém přenosu kvidění na platformě Kultura doma, má za cíl zpřístupnit divákům v online prostoru kromě hlavních kulturních proudů i minoritní žánry české hudební scény. „Smyslem celé akce je dát v dnešní těžké době prostor i kapelám klubové scény, které jen těžko zorganizují vlastní vystoupení vzhledem k velkým technickým nárokům na produkční zajištění streamu,“ vysvětluje Adéla Wernerová, která má na starosti dramaturgii a organizaci všech koncertů. Organizátoři chtějí zároveň podpořit několik charitativních organizací. Mezi ně patří například iniciativa Letáky na ledničku, asociace Děti úplňku nebo Političtí vězni.cz.

V týdnu od 27. dubna bude možnost každý den zhlédnout jeden koncert interpretů české klubové scény. Série začne koncertem Vítkova kvarteta a Veteránů studené války, pokračovat bude legendárními The Plastic People of the Universe ve složení Josef Janíček, Vratislav Brabenec, Jaroslav Kvasnička, Johnny Judl Jr. a David Babka. Síly spojí také Vladivojna La Chia spolu s Evou Turnovou a její Eturnity. Předposlední vystoupí Nikola Mucha s kapelou. Na poslední večer programového bloku organizátoři slibují překvapení. Všechny koncerty se budou odehrávat v živém přenosu na platformě Kultura doma vždy odosmi hodin večer. Vstupenky na jednotlivé koncerty si můžete kupovat již teď na www.kulturadoma.cz.

Kulturadoma.cz je vznikající streamovací platforma, kde se bude celý program odehrávat. Projekt vznikl se záměrem napomoci kulturní scéně, která byla nucena se kvůli koronavirové krizi přesunout na obrazovky našich počítačů. Organizátoři tohoto neziskového projektu by mimo jiné rádi usnadnili divákovi orientaci v aktuálním kulturním dění zastřešením roztříštěné scény kulturních online přenosů na jedno přehledné místo. Návštěvník platformy si tak bude moci prohlédnout databázi současné umělecké produkce a následně ji zhlédnout v živém přenosu. Platforma zároveň umožní pořadatelům vybírat na streamy vstupné.

 “Věříme, že za konzumaci kultury by si diváci měli zaplatit. A v dnešní době, kdy je existence současných a rozvoj nových uměleckých projektů v ohrožení, je potřeba kulturní scénu podpořit více než jindy. Přicházíme proto s možností prodávat vstupenky na konkrétní streamy. Neradi bychom, aby současná krize podkopala základní princip toho, že za kulturu je normální platit,” dodává Sára Herrmannová za projekt Kultura doma.

Série koncertů Společenské večery přátel Vítkova kvarteta by měla odstartovat rozsáhlejší programový blok s příznačným názvem Klubová scéna u vás doma

“Věříme, že už první koncerty si najdou svého diváka, a pokud ano, rádi budeme pokračovat v organizaci dalších. I menší projekty lokální hudební scény si určitě zaslouží naši pozornost,” říká k dalším plánům Adéla Wernerová. Diváci se tak zřejmě mohou těšit na koncerty muzikantů minoritních scén, i v případě že se aktuální omezení týkající se shromažďování neuvolní.

Konkrétní program série koncertů Společenské večery přátel Vítkova kvarteta:

27. 4. ve 20:00 Vítkovo kvarteto a Veteráni studené války

28. 4. ve 20:00 The Plastic People of the Universe

29. 4. ve 20:00 Vladivojna La Chia a Eva Turnová & Eturnity

30. 4. ve 20:00 Mucha s kapelou

1. 5. ve 20:00 překvapení pořadatelů

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pro aktuální informace sledujte www.kulturadoma.cz, Facebook, Twitter nebo Instagram.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Partneři KulturaDoma.cz

Český červený kříž

Záštity KulturaDoma.cz

Ministerstvo kultury ČR, Magistrát hlavního města Prahy

Mediální partneři Společenských večerů přátel Vítkova kvarteta

Radio Beat, Reflex

Partneři Společenských večerů přátel Vítkova kvarteta

Klášterní pivovar Strahov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 23.04.2020 16:46



0 +
 

Hlavní zprávy