Nákup pracovní obuvi: Nic složitého, pokud víte, co chcete

Jakákoli pracovní činnost si vyžaduje jak pracovní oděvy, tak i kvalitní pracovní obuv.

uniweb weby

Vydali jste se řezat dřevo, sekat trávník nebo řešit jakoukoli jinou pracovní činnost? Pokud ano, určitě jste mysleli i na ochranu svého zdraví a bezpečnost práce. Nebo máte oblečené nějaké staré obnošené oděvy a sešmatlané tenisky? Úplně špatně. Jakákoli pracovní činnost si vyžaduje jak pracovní oděvy, tak i kvalitní pracovní obuv. Tu je třeba velmi pečlivě vybírat. Zaměřit byste se měli nejen na její konkrétní využití, ale také na materiály, ze kterých se pracovní boty vyrábí. 

Druh práce v hlavní roli

V první řadě byste se měli soustředit na druh činnosti, již budete vykonávat. Třeba do takové prodejny či do zdravotnictví se hodí spíše jednoduché boty, a to jak uzavřené, tak otevřené. Ochranu musí poskytnout především z hlediska podpory pozice kotníku. Mechanické poškození obuvi v takovémto prostředí nic moc nehrozí. Naopak ve stavebnictví je už zapotřebí myslet na to, že vám na nohu může spadnout nějaký ten těžký předmět, případně si můžete botu propíchnout nebo proříznout. Tady už musí být míra ochrany mnohem vyšší. Ostatně, právě proto je venkovní pracovní obuv koncipována jinak.  

Pozor na roční období

Především v zimě musíte myslet na ochranu před chladem a promrznutím obuvi. Ideální jsou tedy zateplené boty, jež nabídnou maximální komfort s minimem jakéhokoli omezení při pohybu. Určitě je nezbytná také ochrana před vlhkem a vodou všeobecně. Vždyť pracovat v promoklých botách je jednak nepohodlné a jednak maximálně nebezpečné. 

Vzhledově také boty nemohou zklamat

Je jasné, že v práci se vám na boty nebudou dívat lidé tak, jako je tomu při chůzi rušnou ulicí nebo jinde v interiéru. Přesto byste měli mít boty, jež dokonale padnou k celému vašemu pracovnímu outfitu. Boty dokážou dokonale podtrhnout eleganci vašeho vzhledu. A kde takové moderní pracovní boty nakupovat? Třeba na Safework.cz.

Zdroj obrázku:

Mr.Kongsak Treesakol / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy