Novoměstská nemocnice připravuje stěhování dětského oddělení

V průběhu měsíce dubna začne v areálu Nemocnice v Novém Městě na Moravě plánovaná demolice dětského oddělení v novoměstské nemocnici. Jedná se o další velkou investiční akci financovanou z rozpočtu zřizovatele. Kraj Vysočina vystaví do konce roku 2018 zcela nové dětské oddělení v hodnotě 100 milionů korun.

uniweb weby

Už od začátku března se proto musí dětští pacienti a jejich rodiče připravit na to, že ambulance i lůžkové oddělení najdou na nových místech. „Ambulanci pro příjem nemocných dětí najdete  v budově lékárny ve spodní části nemocnice. ORL ambulance se přestěhuje na kožní oddělení a dětská neurologie bude dočasně v ambulantním traktu interny,“ uvedla vrchní sestra dětského oddělení Soňa Svatoňová. Dětské pacienti s chirurgickou diagnózou ošetří lékaři v hlavním chirurgickém pavilonu. Lůžková část pak bude umístěna ve čtrvtém patře gynekologicko-porodnického pavilónu. Podrobnější informace o dočasném umístění dětských ambulancí a lůžkové části vám personál nemocnice poskytne na lince  566 801 203.

Stěhování jednotlivých pracovišť dětského oddělení začne již na konci února a ambulance a lůžková oddělení začnou na dočasných místech fungovat už od začátku března, 1. dubna se pak do staré budovy mezi interním a gynekologicko-porodním traktem zakousnou bourací stroje. „Budeme se snažit omezit provoz stavebních strojů v areálu nemocnice. Proto jsme nasměrovali stavební cesty mimo hlavní prostory,“ upřesňuje technický náměstek Jiří Drdla. Pacientům a zaměstnancům se vedení nemocnice předem omlouvá za zvýšený hluk a prach v důsledku bourání. „Pro demolici jsme se snažili vybrat termín, ve kterém předpokládáme dobré rozptylové podmínky, aby zejména prach co nejméně zasahoval do ostatních provozů nemocnice,“ doplňuje ředitelka nemocnice Věra Palečková. 

Novoměstská nemocnice už delší dobu usilovala o výstavbu nového dětského oddělení. Pacienti tohoto oddělení se tak dočkají péče v novém moderním pavilonu, který bude splňovat veškeré požadavky kladené na poskytování zdravotních služeb v současné době. To ale bude ještě chvíli trvat. Výstavba nového pavilonu bude  probíhat zhruba dva roky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy