Období uzavírky mostu ve Velkém Meziříčí se pravděpodobně zkrátí

Oprava krajského mostu u pošty a s ní spojené dopravní problémy by se mohla zkrátit o dva měsíce, než Kraj Vysočina a zhotovitel původně plánovali. Navíc podle velkomeziříčské radnice ministerstvo dopravy přislíbilo nezpoplatnit objížďku po dálnici D1.

uniweb weby

Samotná stavba odstartuje začátkem června, ale silnici 602, která je hlavním průtahem města ve směru Brno-Praha a tvoří také objízdnou trasu dálnice, má uzavřít až v půlce prázdnin. „Tato krajská stavba je pro nás sice nadmíru žádoucí, protože most je na konci životnosti a je téměř jediným spojovacím místem mezi východní a západní částí našeho města. Na druhou stranu to pro řidiče znamená každodenně absolvovat náročné objížďky,“ uvedl starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid. S ministerským příslibem ale město může využít dálnici D1 jako neplacenou objížďku, takže po Třebíčské a po obchvatu budou uzavřený most pravděpodobně objíždět jen auta do 6 tun a místní doprava, zásobování a autobusy. Naopak nákladní auta budou směřována výhradně na dálnici.

Město půjde ve směru na Brno objet mezi exity 141 Vel. Meziříčí-západ a 146 Vel. Meziříčí-východ. Ve směru na Prahu pak ovšem půjde sjet až v Měříně, protože kvůli opravě bude exit 141 pro sjezd uzavřený téměř až do konce září. Dalším opatřením bude otočení jednosměrného provozu na Bezděkově, zejména pro složky IZS. Výjezd pak bude u zimního stadionu. 

Kvůli složitému vybudování technologické lávky pro inženýrské sítě, které stávajícím mostem vedou, se stržení mostu plánuje na samém konci července. „Zhotovitel zároveň ujistil několikrát nejen nás, ale i krajský úřad, že termín dokončení stavby, tedy 31. října 2017, platí," řekl starosta Radovan Necid.

Na Vysočině v blízkosti dálnice D1 je naplánována celá řada dalších modernizací. Opravovat se bude průtah Křižanova, průtah Osové Bitýšky i silnice z Velké Bíteše do Osové Bitýšky. Další oprava je pak na silnici z Ostrova nad Oslavou do Žďáru nad Sázavou. Radnice ve Velkém Meziříčí proto jednoznačně řidičíům doporučuje, aby v případě omezení na dálnici nesjížděli, největší dopravní tepnu bude vzhledem k opravám téměř nemožné objet po silnicích I. i nižších tříd.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy