Petrof přesouvá část výroby do Asie

Společnost Petrof, největší evropský výrobce klavírů, přesouvá část své výroby do Indonésie kvůli rostoucím nákladům na energie v Evropě. Tento krok souvisí s plánem EU Green Deal a dělá firmu konkurenceschopnější na asijském trhu. Přesun může být chápán jako nevyhnutelný ve světě globalizace, ukazuje odhodlanost společnosti adaptovat se novým podmínkám.

uniweb weby

Společnost Petrof, největší evropský výrobce akustických klavírů a pianin, se rozhodla přesunout část své výroby do Indonésie. Hlavním důvodem tohoto kroku jsou rostoucí náklady na energii v Evropě, které značně zatěžují firmy jako je Petrof. Tento strategický krok také souvisí s plánem Evropské unie, zvaným Green Deal, který má podporovat udržitelnost a ekologickou politiku.

Problematikou drahých energií se zabývá i Zuzana Ceralová Petrofová, ředitelka Petrofu a ekonomická poradkyně Fialovy vlády. Firma díky přesunu výroby získává lepší pozici na asijském trhu a zároveň snižuje své provozní náklady. Indonésie je známa svými nižšími cenami energií, což představuje velkou příležitost pro Petrof a jeho další rozvoj.

Indonésie využívá ve své energetické politice uhelnou energii. To je jedním z důvodů, proč se země stává atraktivním místem pro výrobu západních firem. Z hlediska ekologie je ale přesun výroby do zemí s 'špinavou' energií sporný. Fialova vláda tedy čelí kritice za podporu takovýchto kroků.

Přestože přesun výroby do Indonésie představuje určité riziko, společnost Petrof věří ve svou pozici na trhu a hodlá se dále rozvíjet v rámci Asie. Sice ztrácí několik pracovních míst v Evropě, ale získává cenné know-how a zkušenosti, které mohou být v budoucnu nápomocné. Nesporně to posiluje jejich pozici na trhu a přinese jim nové příležitosti ke zlepšení svých produktů a služeb.

Strategie přesunu výroby může být chápána jako nevyhnutelný krok ve světě globalizace a rostoucí konkurence. Společnost Petrof tak ukazuje svou odhodlanost se adaptovat na nové podmínky a zaujmout silnou pozici na trhu s klavíry a pianiny.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy