Policisté na Vysočině kontrolují nejen řidiče

Na Vysočině se v pondělí 17. dubna od ranních hodin koná dopravně bezpečnostní akce. Policisté kontrolují všechny účastníky silničního provozu. V průběhu dopoledne ve dvou případech zjistili, že za volant usedli podnapilí řidiči, oba měli v dechu méně než jedno promile, a jsou tedy podezřelí z přestupku.

uniweb weby

„Vzhledem k chladnému počasí dnes vyjelo na silnice výrazně méně cyklistů než tomu bývá jindy. Přesto jsme dokumentovali na Žďársku jednu dopravní nehodu, kdy cyklista vjel v zatáčce do protisměru a střetl se s osobním autem. Nehoda se obešla bez zranění, při dechové zkoušce policisté zjistili, že cyklista řídil kolo pod vlivem alkoholu, kdy dechová zkouška vykázala 0,3 promile alkoholu.

Dopoledne jsme nezaznamenali žádné výraznější problémy na silnicích. Na zhruba patnáct minut byla zcela uzavřena dálnice D1 na 124. kilometru ve směru jízdy na Brno z důvodu přistávání záchranářského vrtulníku. V místě se krátce po jedenácté hodině střetla dvě osobní vozidla. Nehoda se sice obešla bez zranění, ale v jednom z vozidel cestovalo velmi malé dítě, proto byl na místo vyslán vrtulník, který matku s dítětem transportoval na pozorování do nemocnice. Místo bylo po nehodě průjezdné jedním jízdním pruhem.

Od odpoledních hodin zaznamenáváme silnější provoz především na dálnici D1 i na všech páteřních silnicích Vysočiny. Intenzita provozu může být k večeru ještě vyšší. Proto apelujeme na všechny řidiče, aby jezdili opatrně, dodržovali ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a aby se k sobě navzájem chovali ohleduplně,“ popsala pondělní akci v regionu Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy