Porušuje zákazy řízení a ignoruje tresty

Žena na Vysočině opakovaně porušuje zákaz řízení, který má uložený do roku 2026, a odmítá podstoupit testy na drogy či alkohol. Její případy jsou stále otevřené, a policie je vyšetřuje.

uniweb weby

Žena, kterou policisté na Vysočině dobře znají, se pomalu stává místní rekordmankou. Minulý měsíc, březen, tato dáma skončila čtyřikrát pod drobnohledem strážců zákona, třikrát v lednu a dvakrát v únoru. Při kontrolách uplatňovala opakovaně výjimečnou taktiku: odmítala podstoupit test na drogy nebo lékařské vyšetření a nedbala uložených trestů.

'Od konce loňského roku má na základě rozhodnutí městského úřadu uložený zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu osmi měsíců. Přestože ji tento zákaz jasně omezuje, opakovaně jej porušila jak v lednu, tak i v únoru a březnu,' sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Tři předchozí případy řešili policisté ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání trestného činu. 'Tresty jí přibývají od začátku roku. Dokonce se dostala až do fáze trestního stíhání,' připomněla Kroutilová.

Při poslední kontrole se opět objevil známý scénář. Žena byla umístěna do cely a stejný osud potkal jejího spolujezdce, vlastníka vozidla. Přestože věděl, že žena řídit nesmí, svůj automobil jí svěřil. Muž nyní čelí podezření ze spáchání přestupku.

Jak upozorňuje mluvčí, v současnosti má žena zákaz řízení vozidel až do roku 2026. Další případy, které jsou s ní souvislé, ještě nebyly uzavřeny.

'Soudkyně vzala v úvahu její slib, že ukončí trestnou činnost. Díky tomu byla propuštěna z cely.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy