Sezona Truck trialu pokračuje v Jihlavě

Soutěžní sezona 2016 otevřeného mistrovství ČR v Truck trialu pokračuje o víkendu 24. a 25. září v Jihlavě. Závod se pojede v bývalém vojenské prostoru Rančířov, kam se zájemci dostanou přes Pístov.

uniweb weby

„Těšit se mohou fanoušci na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidí speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a nezřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů, proč být u toho jako divák. Na startu nové sezony diváci uvidí nejenom stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit už hotové auto nebo si postavili nové. Na soutěži v Jihlavě mohou návštěvníci vidět posádky z Čech, Moravy, Slovenska i Polska,“ přibližuje Karel Fiala, pořadatel Truck trial.

Video z loňského podzimního závodu v Jihlavě 


Program
Sobota

7.00–10.00 Přejímky vozidel
10.00–10.15 Rozprava a zahájení závodů
10.30–18.30 Soutěže v sekcích
20.00–1.00 Diskotéka sKarlem Fialou

Neděle
8.45-9.00 Rozprava a zahájení závodu
9.00-16.00 Soutěže v sekcích
17.00-18.00 Vyhlášení výsledků

Co je Truck trial?
Je to sport, který je o jezdeckém umění, o tom jak překonat zdánlivě nepřekonatelné. Na všech závodech se projíždí abnormálně těžký terén, někdy i uměle vytvořený. Není to o tom pouze zdolat prudký svah, je to o tom se v tomto terénu orientovat a projet stanovenou sekci a umístěné branky i za cenu, že nevíte, zda zákony o zemské přitažlivosti budou platit, nebo jej posunete o něco dál. Pokud to nevyjde, poperete se s těmito zákony příště znovu. Otázku, zda se v sekci, kde je plno bahna i vody „utopíte“, nebo úspěšně projedete, si většinou závodníci pokládají až po závodě. Pro toho, kdo projede, je to otázka zcela jasná, pro toho, kdo neprojede, je to výzva, jak takové náročné úseky pokořit příště. Protože hranice, o které si člověk myslí, že je nepřekonatelná, je ve skutečnosti mnohem, mnohem dál. Nic pro slabé nátury. Je to sport pro opravdu silné jedince.

Truck paráda  


Soutěž probíhá v sedmi kategoriích.

S1 - MB Unimog, Tatra 805
S1 - MB Unimog, Tatra 805
S2 - MB Unimog, IFA W50, Avia, Praga, Viza ROSS
S3 - Tatra 138, Praga V3S, Liaz, Viza ROSS
S4 - Tatra 813 a 815 6x6, Ural
S5 - Tatra 813 8x8
P1 a P2 kategorie malých a velkých unikátních prototypů, kdy každý z vozů je originál.

Více informací na www.trucktrial.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.09.2016 18:06




0 +
 

Hlavní zprávy