Stomilionová škoda po požáru haly v Horní Cerekvi

V neděli 6. listopadu po půl čtvrté ráno vyjelo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Pelhřimova a Jihlavy, Horní Cerekve, Batelova, Nového Rychnova, Žirovnice a Počátek k požáru haly s uskladněným sušeným ovocem v Havlíčkově ulici v Horní Cerekvi.

uniweb weby

„Hasiči na místo události zamířili s osmi cisternovými automobilovými stříkačkami, výškovou a další technikou. V době příjezdu prvních jednotek na místo byla hala v plamenech. V průběhu zásahu se částečnému zřítila střešní konstrukce haly. Po dohodě s majitelem nechají hasiči halu kontrolovaně vyhořet.
Zásah na místě podle prvotních odhadů potrvá několik desítek hodin. Při požáru ani samotném zásahu nebyl zatím nikdo zraněn. Majitel odhadl předběžnou majetkovou škodu vzniklou požárem na sto milionů korun,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině. 
Hasiči se podle jejích informací budou na místě zásahu střídat, nezbytné zázemí jim poskytne týlový kontejner profesionálních hasičů v Havlíčkově Brodě. Vyšetřovatelé hasičů intenzivně zjišťují příčinu vzniku požáru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 06.11.2016 13:34




0 +
 

Hlavní zprávy