Tip na knihu: Vztek a další příběhy. Nekompromisní americká autorka Lucy Taylor

Lucy Taylor se skvěle uvedla na poli amerického hororu, když byla v letech 1993 a 1994 nominována na cenu Brama Stokera za nejlepší sbírku povídek za knihu Close to the Bone, respektive The Flesh Artist.

uniweb weby

A i když nominaci neproměnila, netrvalo dlouho a svou první cenu Brama Stokera získala za román The Safety of Unknown Cities, a to hned v roce 1995. Jednalo se o její románovou prvotinu.

I když už si Lucy tenhle úspěch nezopakovala, další nominace následovaly. A s nimi i zajímavé příběhy, které se však k českému čtenáři v podstatě nedostaly. Lucy Taylor v českém jazyce vyšly jen dvě povídky, což majitel nakladatelství Golden Dog, Martin Štefko, považoval za trestuhodné opomenutí. A tak se rozhodl Lucy Taylor představit českému čtenáři v celé její temné kráse.

I když je Lucy autorkou také románů, proslavila se především kratší prózou, a tak i její vstup na český trh je ve formě povídek. Koná se tak prostřednictvím knihy Vztek a další příběhy, která obsahuje celkem osm povídek, kdy dvě z nich byly také nominovány na cenu Brama Stokera. Lucy Taylor touhle sbírkou ukazuje, že je jí blízký jak thriller, tak i čistokrevný horor, při němž vás bude mrazit.

Lucy Taylor se vyznačuje nekompromisností svých hrdinů, ale i ona sama je nekompromisní autorka. To, co se některým postavám děje, není nic, co byste chtěli někdy zažít. Dovede být krvavá, ale především vás zasáhne ve chvíli, kdy si jen představíte následky toho, co bylo napsáno, ač nijak explicitně. Nejednou vás dostane pointou svých povídek, pointou, která ve vás bude ještě chvíli rezonovat.

Vztek a další příběhy je první česky vydaná ucelená sbírka povídek americké autorky Lucy Taylor, která vás provede temnými zákoutími lidské mysli, ale nebojí se vám ukázat ani drsná místa naší planety. Golden Dog má tu čest na českém trhu přivítat jednu z nejlepších amerických hororových spisovatelek současnosti.

Vztek a další příběhy je na trhu od 24. ledna 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/vztek-a-dalsi-pribehy/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy