Tři opilí řidiči usedli o víkendu na Vysočině za volant

Tři řidiči, kteří usedli o víkendu na Jihlavsku, Pelhřimovsku a Žďársku za volant svého vozu, skončili v rukou policistů, v jednom případě opilý šedesátník havaroval, všichni přišli o řidičský průkaz a čelí obvinění ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

uniweb weby

Prvního podnapilého řidiče zaznamenali policisté v sobotu 10. února po osmé hodině ranní u Jeclova na Jihlavsku, kde havaroval.

Další hříšník usedl za volant svého vozu na Pelhřimovsku a policisté z Kamenice nad Lipou ho zastavili kolem dvaadvacáté hodiny v Kamenici. „Devětatřicetiletý muž osobního vozu Škoda Felicia projížděl z parkoviště před budovou kulturního domu do ulice U kulturního domu v Kamenici nad Lipou, kde zůstal s vozem stát v prostoru křižovatky a pokoušel se auto nastartovat. Vůz a jeho řidiče zde zkontrolovala policejní hlídka. Policisté měli důvodné podezření, že muž je pod vlivem alkoholu, proto ho vyzvali  k provedení dechové zkoušky. Z řidiče byl totiž cítit silný zápach alkoholu, měl nekoordinované pohyby a jeho vyjadřování bylo pomalé a nesrozumitelné. I přes opakované pokusy nebyl schopen na místě provést dechovou zkoušku, kdy se následně na výzvu policistů dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem žilní krve v Nemocnici Pelhřimov. Po provedení lékařského vyšetření se policisté znovu pokusili o provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní -  2,25 promile alkoholu v dechu. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ přiblížila případ Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. 

Třetího z opilých řidičů zastavili policisté z Nového Města na Moravě v neděli 11. února kolem druhé hodiny ranní na silnici ve Sněžném „Řidiče osobního vozu Nissan Patrol vyzvali k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla a poté také k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní - 1,96 promile alkoholu v dechu. Řidič poté bezdůvodně odmítl provedení opakované dechové zkoušky na alkohol i lékařské vyšetření spojené s odběrem krve ve zdravotnickém zařízení. Policisté čtyřiadvacetiletému řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Dana Čírtková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy