V Havlíčkově domě představí účesy a úvazy Horácka

Workshop etnografky Silvy Smutné Účesy a úvazy na Horácku se bude konat ve středu 18. října od 17.00 v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod. Silva Smutná na workshopu seznámí se svým výzkumem a zároveň provede názornou ukázku účesů a úvazů, které si budou moci návštěvníci zkusit na místě.

uniweb weby

Silva Smutná pracuje v muzeu ve Velké Bíteši jako etnografka a dokumentátorka pracoviště pro tradiční lidovou kulturu při Muzeu Vysočiny Třebíč. V poslední době rekonstruovala na základě fotografií a popisů původní úvazy a účesy, které nosily ženy na Horácku a Podhorácku. Jednalo se mnohdy o velmi důmyslně a pracně provedené úpravy hlav, které byly vytvářeny při různých příležitostech. Tyto rekonstrukce byly prezentovány na výstavě, kterou realizovalo Regionální pracoviště TLK v měsících květen až září letošního roku v sále Městského muzea ve Velké Bíteši. Tyto exponáty se stanou součástí výstavy Móda na Havlíčkobrodsku.

Vstupné je 20 Kč. Zájemci si mohou přinést vlastní hřeben, šátek, gumičky a pérka do vlasů a vyzkoušet přímo na sobě krásné účesy 19.-20. století.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy