V Jihlavě se otevírá nová ScioŠkola

V září 2017 bude v Jihlavě otevřena nová ScioŠkola, inovativní základní škola, která děti připravuje na život v současném i budoucím světě. Vznikne přeměnou školy Meruzalka v Jihlavě. V současné době hledají její zakladatelé vedení a průvodce. Také dobírají děti do některých ročníků školy. V souvislosti s otevřením školy zvou rodiče na besedu, kde se dozví vše o koncepci a fungování ScioŠkoly.

uniweb weby

„V současném světě přestává být důležitá kvantita znalostí v rozsahu učiva klasických základních škol, ale klade se důraz na jejich kvalitu. Do popředí vystupuje vnitřní motivace, místo té vnější, jež pracuje se známkami. Také u dětí podporujeme přirozenou radost z učení,“ vysvětluje základní principy nové formy vzdělávání Lucie Macášková Hejbalová, která zajišťuje komunikaci projektu. ScioŠkoly kladou důraz na to, aby děti dokázaly najít a využít své silné stránky a mohly se do hloubky věnovat tomu, co je zajímá.  

„Dobrá zpráva pro rodiče je, že vznikající škole má ještě několik volných míst, na která mohou zapsat své děti. Doplňujeme kapacitu 2. ročníku a 4.-7. ročníku. Pokud rodiče uvažují o změně pro své děti, pak je srdečně zveme na besedu, kde se dozvědí vše o fungování ScioŠkoly a její koncepci,“ říká Marian Golis ze Scio, který pracuje na jihlavském projektu vzniku ScioŠkoly. 

Beseda se uskuteční ve čtvrtek 25. května od 17.00 ve škole Meruzalka, Havlíčkova 30, Jihlava.  Zájemci o besedu nebo o zápis dítěte se mohou registrovat prostřednictvím registrační formuláře.

V souvislosti s otevřením ScioŠkoly hledají zakladatelé vedení a průvodce, kteří mají chuť tvořit takovou školu, do které děti budou chodit rády. Informace o výběrovém řízení.

V současné době už děti navštěvují čtyři ScioŠkoly, dvě v Praze, jednu v Brně a další v Olomouci.  Zájem o školy je stále velký, a tak se ročně otevřou tři až čtyři nové školy. ScioŠkoly byly nominované do soutěže SDG, jako projekt, který v ČR pomáhá naplňovat Cíle udržitelného rozvoje.

Aktuální dění kolem ScioŠkol je možné sledovat zde nebo na Facebooku.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 06.05.2017 08:20




0 +
 

Hlavní zprávy