„Zahájili jsme seznamovacími hrami, v nichž si děti zopakovaly jména a postupně si začaly vytvářet kolektiv. Následovalo vyrábění jmenovek a tvarů ze samotvrdnoucí hmoty. Na programu zdravého vaření byla tentokrát zdravá pizza. Těsto jsme natřeli Bio kečupem, pokladli mozzarelou, rajčaty a cuketou. Výsledek nás všechny potěšil a opět jsme se přesvědčili o tom, že i zdravější varianta jídla mlže být chutná. Odpoledne jsme si s dětmi vysvětlili, co znamená potravinová pyramida. Poté děti pyramidu sami tvořily a kreslily do pater správné potraviny. Za správné uspořádanou pyramidu byla připravena malá odměna,“ popsala Lenka Kučerová z Třebíčského centra.

Během týdenní akce nechybělo v programu ani plavání
V dalších dnech děti vyráběly gelové svíčky, zdravé hamburgery ze sójového masa, které opekly na řepkovém oleji a podávaly v celozrnné housce a obložené zeleninou. Zavítaly do Sokolí, kde si prohlédly
jezdeckou školu Třebíč-Sokolí, vyzkoušely si jízdu na koních a prohlédly stáje.
V dalších dnech pokračovali s ubrouskovou technikou. „Děti tvořily krásné rámečky s letními motivy. Následovalo zdravé vaření, tentokrát s tématem bylinky v kuchyni. Děti si připravily tvarohovou pomazánku s různými bylinkami a také jsme si upekli chléb. Vydali jsme se i na
bylinkovou zahrádku, která se v našem městě nachází. Poté se konala soutěž v poznávání bylinek. Připravena byla bazalka, máta, meduňka, pažitka, petržel, levandule, mateřídouška. Odpoledne jsme trávili míčovými hrami na hřišti a také na krytém bazéně,“ dodala Lenka Kučerová.
Poslední družinový den si přichystaly děti prostřený stůl a připravily si zdravé dezerty a koktejly, na které použili rýžové a sójové mléko a další zdravé suroviny. Navštívily Weberovo pekařství, kde si vyzkoušely výrobu pečiva.
Autor: Milan Pilař