Vysočina v pátek hlásí problémy v dopravě

Od rána v pátek 16. února do 14.00 řešili policisté téměř čtyřicítku dopravních nehod na silnicích všech tříd, včetně dálnice D1 na Vysočině. Zranilo se při nich lehce šest lidí.

uniweb weby

Problémy měly především kamiony v úsecích se stoupáním, například na silnici I/38 mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem v okolí Štoků, kde uvízly kamiony, ze silnice u Želetavy, z okolí Náměště nad Oslavou, Humpolce, Bystřice nad Pernštejnem. 
V současné době jsou vzhledem k vývoji počasí všechny silnice prvních a druhých tříd na Vysočině podle informací policistů ošetřeny a sjízdné. Silnice třetích tříd mohou být stále sjízdné se zvýšenou opatrností.

„V pátek v 5.44 jsme přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici I/34 v Pravíkově, kde se střetl kamion s autobusem. Třicetiletý řidič jízdní soupravy tvořené nákladním autem s návěsem jel po silnici první třídy č. 34 v Pravíkově ve směru od Vodné směrem na Pelhřimově. Ve stoupání na sněhem pokryté vozovce nezvládl řízení vozu a přejel s jízdní soupravou do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím autobusem Mercedes Benz Intouro. Autobus náraz odrazil mimo vozovku, kde poškodil dřevěné oplocení. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče autobusu, který byl vozem zdravotnické záchranné služby převezen na vyšetření do Nemocnice Pelhřimov. Lehce se zranil řidič nákladního auta a ke zranění jeho spolujezdkyně, kteří byli převezeni vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Jindřichův Hradec. Ke zranění jiných osob nedošlo. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla u obou řidičů negativní. Místo bylo po nehodě zcela neprůjezdné a policisté odkláněli provoz na objízdné komunikace. Objízdná trasa pro osobní vozidla vedla přes obce Božejov, Drahoňov, Babín a Johanku. Pro nákladní vozidla vedla objízdná trasa z Kamenice před Horní Cerekev do Pelhřimova. Před půl jednou se podařilo odstranit havarovaná vozidla v místě plně obnovit provoz,“ popsala jednu z havárií Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
16.02.2018 15:15




0 +
 

Hlavní zprávy