Výuka angličtiny v době koronavirové

Jak se učit jazyk po internetu a má to vůbec cenu?

uniweb weby

Před pár týdny musely školy přejít do režimu online a distanční výuky. Neminulo to ani jazykové školy, které výuku angličtiny nebo dalších jazyků přesunuly do online prostředí. Možná jsme na to byli připravenější více než na jaře, ale i tak zůstává spousta lidí skeptická.

Určit máte mnoho otázek a málo odpovědí. Jak se učit jazyk po internetu a má to vůbec cenu? Čtěte dále a my vás přesvědčíme, že online výuka může být velmi užitečná a potřebná. Zvláště v době krize. Třeba i vy odložíte své obavy a pustíte se do toho s námi!

Základní pravidlo: nikdy se nepřestávej učit

Studenti si často myslí, že zkrátka přeruší svou výuku jazyka na dobu, než bude zase možné se scházet prezenčně. Má to dva háčky. Ten první je, že si momentálně nemůžeme být vůbec jistí, kdy se opatření uvolní a naše kurzy se rozběhnou tváří v tvář.

Druhý problém je ten, že jakmile studium jazyka přerušíte, hrozí, že těžce nabyté vědomosti ztratíte. Čím déle pauza trvá, tím hůře se naskakuje nazpátek. Co s tím? Řešením může být například právě skype výuka angličtiny, která vám umožní učit se bez přestávky, kdykoliv a kdekoliv vám to vyhovuje. To je ten nejsilnější argument pro online výuku.

Technologie jako dobrý sluha i pán

Koronavirová krize měla a stále má velký vliv na naše životy. Pokud bychom si měli vzít něco pozitivního, co nám ukázala, bude to síla technologií a internetu. Spousta pracovních i školních povinností, meetingů nebo pohovorů se přesunula do online prostředí. Ve školním prostředí se v rámci využívá technologií opravdu hojně.

I v jazykových školách mohou studenti pracovat ve virtuálních třídách na Moodlu, konverzovat s lektorem na Skypu, Zoomu nebo Meetu nebo procvičovat slovíčka na Quizlet. Nabídka je pro skype výuku angličtiny zkrátka široká a lektoři si z ní mohou brát to, co je podle nich nejvíce interaktivní a efektivní.

Proč je online výuka výhodná

Kontakt s lektorem tváří v tvář těžko něco nahradí. Jakmile si ale zvyknete na online výuku, zjistíte, že je to mnohem lepší, než jste čekali. Výuka angličtiny online může v mnohém konkurovat té tradiční.

Můžete se totiž učit kdykoliv a kdekoliv. Nemusíte dojíždět a procvičovat můžete z domova. Online výuka je téměř technicky nenáročná, stačí vám jen dobrý internet a nějaký program ke spojení. Neházejte proto flintu do žita předtím, než si reálnou výuku opravdu vyzkoušíte. Budete v mnohém překvapeni!

Tak co, přesvědčili jsme vás a chtěli byste zkusit skype výuku angličtiny? Tak napište nebo zavolejte do Jazykové školy PELICAN, kde vám poskytneme jakoukoliv technickou podporu a seženeme skvělého lektora. Tak vzhůru do 21. století s online výukou!

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy