Zubří hostí již 48. ročník sportovních her pro sportovce se zdravotním postižením!

Kyjovské sportovní hry nabízejí více než jen soutěže: po slavnostním zahájení se účastníci věnují disciplínám jako běh, hod koulí či boccia. Důraz je kladen na setkání přátel a společenskou atmosféru. Kromě sportovních aktivit program zahrnuje i letní kino a další zábavné aktivity. Pořadatelem her je Domov Horizont z Kyjova, který má bohatou tradici v jejich pořádání od roku 1975.

uniweb weby

Na slavnostním zahájení sportovních her účastníci vztyčili vlajku a hned se začali věnovat jednotlivým disciplínám. „Program je bohatý. Sportoviště jsou připravena, hřiště vyměřena. Na rekordy ale nehrajeme,“ uvedl Jiří Kopeček z Domova Horizont v Kyjově, kteří letos převzali organizaci.

Sportovci se utkají v běhu na 50, 60 a 100 metrů, soutěžit budou i v hodu koulí, granátem nebo kriketovým míčkem. Hra boccia, připomínající pétanque, nebude chybět, stejně jako branný závod a soutěž v trojskoku. Celé dění zakončí štafetové závody. „Rozhodčí budou vše pečlivě sledovat. Hlavním cílem není jen získávat medaile, ale setkat se s dlouholetými přáteli z předchozích ročníků,“ řekla Silvie Tomšíková, ředitelka Domova Kamélie Křižanov.

Pětidenní pobyt hendikepovaných lidí na Vysočině neobsahuje jen sportovní aktivity. Účastníci mají možnost užít si letní kino, procházky, houbaření, projížďky na šlapadlech, opékání špekáčků a večerní diskotéky. Dokonce je pro ně připravena stezka odvahy. Mezi účastníky nejsou jen týmy z Vysočiny a Kyjova, ale přijeli i z družstva z Břežan, Střelic, Klentnice, Komorní Lhotky, Víceměřic a Hodonína.

Historie sportovních her sahá až do roku 1975, kdy se v obci Žďárec na pomezí Vysočiny a Jihomoravského kraje konal jejich první ročník. Tento rok opět bude Dominantním zážitkem nejen pro sportovce, ale i pro celé okolí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024