Fourcade zvítězil podruhé, Moravce potrápil pád

Program třetího kola Světového poháru v biatlonu se v sobotu 17. prosince v Novém Městě na Moravě přehoupl za svou polovinu. Závodníky kategorií mužů i žen čekala stíhací závod.

uniweb weby

Víkendová část největší sportovní akce na Vysočině přilákala rekordní počet 35 tisíc fanoušků. Už ve tři odpoledne totiž začínal stíhací závod mužů. Start čítal přesně 60 biatlonistů v čele svítězem čtvrtečního sprintu Martinem Fourcadem. Český tým povolal čtyři reprezentanty – Ondřeje Moravce, Jaroslava Soukupa, Michala Krčmáře a Michala Krčmáře. Ondřej Moravec startoval z desátého místa a po první střelbě s čistým kontem měl dobře rozjetý závod. Po pádu v ostré zatáčce, kde upadl nejeden závodník, si zlomil nejen lyži, ale téměř na kusy rozlámal pažbu svého střeleckého náčiní. Tahle malá nehoda jej pak odstrčila na průběžné 28. a konečné 50. místo.

Nejlepším českým závodníkem ve stíhačce se stal Michal Krčmář, který při střelbě chyboval pouze jednou. Ztráta minuty a dvaceti sedmi sekund na vedoucího Fourcada mu vydobyla desátou příčku.

Druhý nejúspěšnější Čech Michal Šlesingr jednou chyboval vprvní i druhé palbě. Dvě chyby a odstup 1:54.8 na prvního mu zajistil 19. místo.

Jedno trestné kolo musel absolvovat po čtvrté střelecké položce Jaroslav Soukup, jenž posléze uzavřel první dvacítku nejlepších.

Vítězem celého závodu se stal francouzský fenomén Martin Fourcade. Ten sice jednou minul terč ve druhém kole, ale s takovým časovým náskokem, že si stím vůbec nelámal hlavu a takřka s pohodou pokračoval vzávodě. Třicetiminutový náskok před Rusem Antonem Šipulinem mu zajistil druhé prvenství v novoměstském čtyřdenním biatlonovém svátku. Stříbro bral tedy Anton Šipulin. Třetí příčku pak vybojoval Quentin Fillon Maillet, jenž na Šipulina ztrácel osm sekund.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 18.12.2016 09:01




0 +
 

Hlavní zprávy