Havlíčkobrodský gymnazista poletí do Indonésie na Mezinárodní fyzikální olympiádu

Matěj Mezera z Gymnázia Havlíčkův Brod bude reprezentovat Českou republiku na Mezinárodní fyzikální olympiádě v Indonésii. Prokázanými znalostmi završil historicky nejúspěšnější tažení brodských gymnazistů prestižní fyzikální olympiádou a společně se čtyřmi dalšími účastníky celostátního kola byl nominován na 48. Ročník Mezinárodní fyzikální olympiády, který se bude konat v červenci ve městě Yogyakarta na ostrově Jáva.

uniweb weby

„Postup do Indonésie je zároveň završením Matějova dosavadního studia, v němž ho čekají už „jen“ závěrečné maturitní zkoušky. Během čtyř let na brodském gymnáziu dokázal kromě úspěchů v dalších soutěžích dvakrát postoupit do celostátního kola matematické olympiády, dvakrát do celostátního kola fyzikální olympiády a jednou do celostátního kola logické olympiády,“ prozradil ředitel brodského gymnázia Hynek Bouchal. V loňském roce se navíc Matějovi povedl husarský kousek, kdy ve fyzikální olympiádě nejdříve zvítězil ve své kategorii v krajském kole, posléze skončil čtvrtý v kategorii určené o rok starším žákům a zde postoupil do celostátního kola. Ve všech  těchto úspěších měl věrného souputníka v Jáchymu Bártíkovi, který se za stejnou dobu také dvakrát zúčastnil celostátního kola matematické olympiády, jednou olympiády logické a olympiády fyzikální.

„Matěj i Jáchym hodlají své talenty rozvíjet společně i na vysoké škole, po maturitě se totiž chystají studovat obecnou fyziku na Matematicko-fyzikální fakultě University Karlovy, na jednom z nejnáročnějších, ale také nejprestižnějších vysokoškolských učilišť v České republice,“ uzavřel Hynek Bouchal.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy