Hry bez hranic i za špatného počasí

Letošní již čtvrtý ročník sportovního dne s názvem Hry bez hranic se uskutečnil 16. září v Dolní Rožínce. Sportovní odpoledne na fotbalovém hřišti sice celou dobu provázelo deštivé počasí, ale ani to neodradilo 10 soutěžních týmů a několik desítek diváků.

uniweb weby

Letošního 4. ročníků Her bez hranic se zúčastnilo 10 soutěžních týmů, tedy správně řečeno 10 obcí: Bystřice n. P., Dalečín, Dolní Rožínka, Rozsochy, Rožná, Strážek, Štěpánov n. S., Věžná, Vír a Zvole. Na všechny soutěžící čekalo 9 záludných her, které si připravily obce mezi sebou. Jak už samotný název napovídá, některá hra byla opravdu bez hranic. Například přeběhnutí překážkové dráhy s holínkami, které byly plné vody, chtělo opravdu hodně promyšlenou taktiku. No a poslední desátá hra byla pod vedením Mikroregionu Bystřicko. Jednalo se o vědomostní soutěž s názvem Indicie. Zde měli soutěžící za úkol pomocí právě několika indicií přijít na názvy zajímavostí, památek, turistických cílů apod. z Bystřicka. I zde bylo nutné zapojit všechny členy ztýmu a během deseti minut vymyslet co nejvíc názvů. Pokud budete chtít, hru si můžete dokonce sami vyzkoušet na www.bystricko.cz

Jak už u takových her bývá zvykem, na závěr dne čekalo na všechny týmy vyhlášení a předání nejenom cen, ale i hlavní výhry putovního poháru. Před domácím publikem obsadil první místo tým z Dolní Rožínky se ziskem 99 bodů. Druhé místo vybojovala obec Dalečín a bronzovou medaili brala Rožná.

Výsledková listina:

1.místo: Dolní Rožínka (99b.)

2.místo: Dalečín (74b.)

3.místo: Rožná (72b.)

4.místo: Strážek (69b.)

5.místo: Vír (63b.)

6.místo: Bystřice n.P. (61b.)

7.místo: Věžná (60b.)

8.místo: Rozsochy (47b.)

9.místo: Zvole (41b.)

10.místo: Štěpánov (32b.)

Hlavním sponzorem celé akce byl Kraj Vysočina v rámci dotačního programu Jednorázové akce 2017. Díky této akci se podařilo propojit několik představitelů místních obcí (do soutěžního klání i do příprav se zapojilo hned několik starostů) jak se širokou veřejností, tedy s občany obcí, kteří v podobě soutěžících zdolávali mnohdy nelehké soutěžní disciplíny, tak s představiteli místního podnikatelského sektoru a neziskových organizací. Tyto partnerské společnosti zastupovala zejména společnost Stavebniny Zeman, ŽDAS, a.s., společnost V&K, s.r.o. a organizace MAS Zubří země o.p.s., které na tuto akci poskytly nejen dar finanční, ale také věcné ceny a pomohly nám i s organizací celého sportovního dne.

Další dary také poskytlo město Bystřice nad Pernštejnem a organizace SÚRAO.

Podařené fotky a videa z akce prosím, posílejte na mikroregionbystricko@centrum.cz. Vámi zaslané fotografie a videa budou zveřejněny na www.bystricko.cz nebo na facebookových stránkách Mikroregionu.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.09.2017 15:25
Video




0 +
 

Hlavní zprávy