Koukalové utekl boj o bednu po třetí chybě

Druhým dnem pokračoval v pátek 16. prosince program třetího kola světového poháru v biatlonu. Tentokrát se na start postavily ženy, které čekal sprint na sedm a půl kilometru. Zvítězila Tatiana Akimová.

uniweb weby

Organizátoři hlásili návštěvu 29 tisíc diváků. Téměř plná Vysočina Arena byla svědkem zajímavého souboje, do kterého nastoupilo pět českých závodnic. Jako první startovala Veronika Vítková. Ta si při první střelecké položce vleže vedla skvěle a střelnici opouštěla s čistým kontem. Terč minula jednou ve druhém kole. S časem 22:40.5 obsadila 16. místo. 

Čeští fanoušci se ale nejvíce těšili na závodnici se startovním číslem 36. Gabriela Koukalová zahájila rychlou jízdu už od prvního metru na trati. Střelbu vleže zvládla na výbornou a na terči nezůstalo jediné tmavé políčko. Bez trestného kola se tak mohla s klidnou hlavou vydat do druhé části závodu. Následovalo střílení vstoje. Zde ale nastal problém. Česká favoritka minula hned třikrát, a musela si tak trať prodloužit o tři kola. Svižnou jízdou se i přes to dokázala držet za první desítkou a dojela na 13. příčce. Páteční závod byl pro Koukalovou zklamáním. Pokud by minula dvakrát, mohla ještě usilovat o stupínky vítězů. I tak byla nejlepší Češkou.

Eva Puskarčíková projela cílovou čárou 21., Lucie Charvátová po zpackané střelbě 64. a mladá jiskřička českého biatlonu Markéta Davidová obsadila 69. místo.

Vítězkou klání se s čistým kontem ze střelby a časem 21:58.9 stala ruská závodnice Tatiana Akimová. Rovněž s nulami a ztrátou 4,3 sekundy na vítězku brala stříbro Anais Chevalierová z Francie. Bronz pak patřil Američance Susan Dunkleeové.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 17.12.2016 09:11




0 +
 

Hlavní zprávy