Koukalovou potrápily tři chyby, Chevalierová si spravila chuť

Ve švech praskající tribuny a bouřlivá atmosféra ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě byly snad ještě více znát při podvečerním stíhacím závodu žen v sobotu 17. prosince. Koukalová vybojovala první desítku.

uniweb weby

Startovní listina čítala šedesát závodnic. Za Česko nastoupily tři. Třináctá startovala Gabriela Koukalová. Na střelnici ve třech kolech jednou chybovala. Ztráta necelé jedné minuty na nejrychlejší Francouzku jí nakonec bohatě stačila na osmé místo.

Veronika Vítková si na střeleckých položkách vedla o něco lépe. Netrefila se v prvním a čtvrtém kole. Odstup 1:23.4 jí odsunul až za první desítku a za hlučných ovací prosvištěla cílem jako dvanáctá.

Tři chyby pak potkaly třetí českou závodnici Evu Puskarčíkovou. Ta se ztrátou přes dvě minuty a osmnáct sekund dojela 26.

Francie si vzávodě vedla nejlépe, konkrétně Anais Chevalierová. S jednou střeleckou chybou vúvodním kole a celkovým časem 30:38.1 zvítězila. Devět a půl sekundy na ní ztratila italská okatá hvězda Dorothea Wiererová. Zhruba devatenáct a půl sekundy ztráty na Wiererovou měla v cíli ruská závodnice, vítězka čtvrtečního sprintu, Tatiana Akimova.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 18.12.2016 11:07




0 +
 

Hlavní zprávy