„Krabice od bot“ potěší o Vánocích na Pelhřimovsku děti v nouzi

Pojďme společně udělat krásné Vánoce i dětem z rodin v nouzi. Pelhřimovská charita spolupracuje na akci s názvem Krabice od bot. kterou na Pelhřimovsku v rámci celostátního projektu Diakonie Českobratrské církve evangelické pořádá Sbor v Moravči.

uniweb weby

Společně s vašimi dětmi stačí vzít krabici od bot, kterou doma jistě najdete. Právě do ní vložíte dárky, například hračky, pastelky, oblečení či podobně. Krabici společně pěkně zabalíte, čitelně na ni napíšete, pro koho se dárky hodí, tedy pro chlapce, či dívku a věk podle určení. Právě charitní služba Oblastní charity KLÍČ – Centrum pro rodinu, pomohla vytipovat 15 dětí (čtyři už jsou zamluvené), které by jinak neměly příliš veselé Vánoce. Jsou to chlapci ve věku 5 let, 6 let, 6 let, 7 let, 9 let, 10 let, 10 let, 11 let a 13 let a dívky ve věku 7 let a 9 let. Pokud chcete některé dítko potěšit vaší krabicí od bot, můžete si rezervovat dítě z rodiny v nouzi a domluvit možné předání na emailu Lucie Křivohlavé kualka@seznam.cz nebo na telefonu 561 110 366

Pokud máte dárek z jiné věkové kategorie, dejte také vědět na některý z uvedených kontaktů a je možné se domluvit individuálně. Dárky prosím doručte ideálně do 30. listopadu po domluvě s paní Křivohlavou přímo do Moravče nebo v Pelhřimově na ZŠ Krásovy Domky, či je možné předání na parkovišti KD Máj apod.).

Služba KLÍČ – Centrum pro rodinu: Je bezplatná terénní sociální služba pro rodiny v nouzi při Oblastní charitě Pelhřimov. Služba je určena nejen rodinám s nezletilými dětmi, ale také těhotným ženám nebo rodičům, kteří jsou od svých dětí odloučeni (např. vyrůstají v dětském domově). Většinou se věnujeme těmto oblastem: výchova a vzdělávání dětí, hospodaření rodiny včetně dluhů, vhodné zaměstnání a bydlení, upevňování hygienických návyků při péči o děti i o domácnost. Působíme na území bývalého okresu Pelhřimov mimo Humpolecka. 

V loňském roce se do celostátního projektu „Krabice od bot“ 47 sběrných míst a krabice od bot s dárky potěšila 9 923 rodin a dětí. Více také na www.krabiceodbot.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy